Endnu to vragdele stammer "næsten helt sikkert" fra MH370

En sydafrikansk teenager poserer med vragdel, som han fandt på strand i Mozambique i marts. Delen stammer med stor sikkerhed fra det forsvindne fly MH370, siger eksperter. Arkiv. (Foto: Foto: Candace Lotter/AP)

Selv om der nu er fundet fem vragdele fra det forsvundne passagerfly, er gåden om MH370 langtfra løst.

To vragdele, som i marts blev fundet på kysten i henholdsvis Sydafrika og Mauritius, stammer "næsten helt sikkert" fra det forvundne passagerfly MH370.

Det oplyser Malaysias regering torsdag ifølge flere internationale medier.

Et hold af internationale eksperter har kigget nærmere på vragdelene, der er henholdsvis en del af en motorskærm og et stykke af et panel fra flykabinen.

Eksperterne konkluderer, at begge dele stammer fra et Boeing 777-fly, som er den type, der forsvandt for mere end to år siden og menes at være styrtet ned et sted i Det Indiske Ocean.

- Som sådan har eksperterne bekræftet, at begge vragdele fra Sydafrika og Rodrigues Island (i Mauritius, red.) næsten helt sikkert stammer fra MH370, siger Malaysias transportminister, Liow Tiong Lai, ifølge dpa.

Motorskærmen og panelet var ikke de eneste formodede MH370-vragdele, der blev fundet i marts. Også på en strand i Mozambique på Afrikas sydøstlige kyst blev der fundet to vragdele, som eksperter - også med stor sikkerhed - mener har siddet på MH370.

Selve flyskroget er dog endnu ikke blevet fundet.

Australien står i spidsen for eftersøgningen af MH370 og har brugt millioner af dollar på at lede efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean ud for det vestlige Australien.

Skibe og fly fra flere lande har indtil nu afsøgt omkring 105.000 kvadratkilometer inden for et område på 120.000 kvadratkilometer i Det Indiske Ocean, hvor flyet menes at være styrtet ned.

- Regeringerne i Malaysia, Australien og Kina fortsætter med at være fuldt ud engageret i søgningen efter MH370, siger Liow Tiong Lai torsdag.

MH370 lettede fra Kuala Lumpur i Malaysia med kurs mod Beijing, da det natten til 8. marts 2014 forsvandt fra radarskærmene. Der var 239 personer om bord - hovedsageligt kinesere.

/ritzau/