Endnu en stråmand fra Rina Ronja Kari

Ole Christensen er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. Han er tidligere fællestillidsmand og borgmester i Brovst og kæmper nu imod social dumping og for bedre fælles regler om arbejdsmiljø. Han er en forkærlighed for Nordjylland, hvor han er født, opvokset og bosiddende. Ole vil især blogge om arbejdsmarkedspolitik, men han vil også tage generelle emner på den europæiske dagsorden op - altid fra et centrum-venstre perspektiv.

I sin iver efter at give EU skylden for alt, hvad der er galt i Danmark, skriver Rina Ronja Kari her på Avisen.dk, at EU er skyld i, at lønstigninger i det offentlige ikke må stige særligt meget mere end i det private. Det er nærmere bestemt Europluspagten fra 2011, der er skyld i, at Sophie Løhde ikke vil give de offentligt ansatte lønstigninger, må det forstås. Det er en lodret forkert stråmandsargumentation fra Kari og Folkebevægelsen mod EU, der ikke har styr på fakta.

 

Siden starten af firserne har jeg først som tillidsmand og siden som politisk aktiv været involveret i kampen for de offentligt ansattes vilkår. Derfor ved jeg også, at lønstigninger på det private og det offentlige arbejdsmarked ikke bestemmes af et eller andet EU-dokument, som Rina Ronja Kari tilfældigvis er blevet forarget over. Nej, det bestemmes af den såkaldte reguleringsordning. En aftale mellem arbejdsmarkedets parter indgået ved overenskomst i 1987 i Danmark. Det er både historieløst og populistisk, at blande EU ind i spørgsmålet. Vi skal også lige huske, at arbejdsmarkedets parter og kollektive overenskomster er sikret i EU-traktaten.

 

Man kan synes, hvad man vil om de aktuelle overenskomstforhandlinger i Danmark, men de har ikke noget som helst med EU at gøre. Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at Folkebevægelsen skylder en undskyldning for at misbruge den danske arbejdskamp som halm til deres noget forhutlede forsøg på en stråmand.

 

Det er desværre ikke første gang, at Kari og Folkebevægelsen prøver at skabe falske sammenhænge mellem EU og danske forhold. Og det er virkelig svært at få en saglig og faglig debat, når de skriver den ene forkerte historie efter den anden for at skabe et skræmmebillede af EU. I stedet vil jeg opfordre Folkebevægelsen til at komme ind i kampen, og hjælpe med at forbedre den lovgivning, som rent faktisk har betydning for danskerne.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.