Eksperten: Det her var VMs højdepunkt

Belgiens midtbanestjerne Kevin de Bruyne. (Foto: Foto: Matthias Schrader/Ritzau Scanpix/arkiv)

Klumme: Her beskriver fodboldtræneren Rasmus Monnerup, hvordan en kamp indtil nu står meget mere betydningsfuld og fascinerende end alle andre kampe under dette VM. Monnerup er cheftræner hos FC Roskilde fra den danske 1. division og ekspert hos vores VM-partner, fodboldmediet Mediano

Nu har vi fået afviklet VMs kvartfinaler, og der var da gode kampe imellem, men sådan rent taktisk og trænermæssigt var der ikke meget at være begejstret over – med én markant undtagelse.

Normalt kan man heller ikke tage så meget inspiration med sig fra landsholdsfodbolden, og det gælder generelt også denne slutrunde.

Men kampen mellem Belgien og Brasilien i kvartfinalen var VMs bedste kamp, og for mig var det på alle måder et højdepunkt i slutrunden, hvor jeg både kunne finde inspiration som træner og være begejstret fodboldfan. Den måde, som Belgiens landstræner Roberto Martinez angreb den kamp var sindssygt spændende rent trænermæssigt.

Hvis man prøver at se kampen igen, så prøv at kigge efter en situation, hvor Belgiens Romelu Lukaku er på vej i et returløb efter en brasiliansk spiller, jeg tror, det er Fagner, men så får han øjenkontakt med træner Martinez og stopper sit løb.

Fordi han skal blive fremme. Fordi træneren har modet til at lade de belgiske offensivspillere, Hazard med farten og teknikken, Lukaku med farten og fysikken og Kevin de Bruyne med det store spekter blive fremme i det, vi trænere kalder rest-angrebet.

Det kan selvfølgelig være risikabelt, hvis modstanderen scorer, men her var det en af de dimensioner, der forvirrede Brasilien så meget, at den ellers meget roste træner, Tite, aldrig rigtig fandt modtrækket. Brasilien blev ramt på mange måder. Især så man, hvordan deres midterforsvarere, Miranda og Silva, blev trukket væk fra det centrale område og ud mod nogle backs, der ikke helt vidste, hvad de skulle gøre, og det efterlod fantastiske Kevin de Bruyne med oceaner af plads.

Det bliver så interessant at se, om Belgien tør gøre det samme, når man møder Frankrig og dernæst at se, hvordan Frankrig vil reagere på det.

Jeg kan godt blive glad, når jeg ser hold, der både kan og vil spille offensiv fodbold. Belgien er klart VMs mest interessante hold lige nu. Der har også været andre trænermæssigt interessante dispositioner, som den måde, som Mexico angreb Tyskland i en kamp, der måske banede vejen for den tyske exit.

Der var faktisk også lighedspunkter i Belgiens tilgang til kampen mod Brasilien, men Roberto Martinez, Thierry Henry (assistenttræner for Belgien og tidligere fransk verdensmester) og teamets oplæg til Brasilien er nummer 1 for mig. Så lige nu glæder jeg mig mest til at se Frankrig mod Belgien tirsdag aften.

Eksperter fra sportsmediet Mediano vil i løbet af VM skrive daglige, eksklusive klummer her på avisen.dk/VM. Her vil du også kunne finde de daglige podcast, som Mediano optager hver morgen i hele VM-perioden.