I sig selv sender det et uheldigt signal, når en partistifter forlader sit parti.
Men når det sker for det under et år gamle parti Ny Alliance, kan det blive helt fatalt, vurderer lektor i statskundskab ved Syddansk Universitet Robert Klemmensen:
- Det helt store problem er, at det sender signal om, at hele projektet er ved at falde fra hinanden. Med Gitte Seeberg mister de både en profil og erfaring og sammenholdt med, hvordan de ellers har opført sig den seneste tid, og hvem de ellers har mistet, kan man spørge: hvad er der egentlig tilbage nu, siger Robert Klemmensen til Avisen.dk.
Han fremhæver, at flere politikere samt en række medarbejdere i den seneste tid har forladt det mindre end et år gamle Ny Alliance.
- Nu har de så to eks-radikale, Malou Aamund og Jørgen Poulsen, som har vist sig at være tæt på at være en belastning. Og så Lars Kolind, der har vist sig at være politisk tonedøv. De profiler, der ikke er gået, har jo vist sig at være lænker om deres ben.
Adjunkt i statskundskab ved Aarhus Universitet, Rune Stubager, er dog ikke helt enig. Han mener, at Gitte Seebergs exit kan ende med at blive en fordel for Ny Alliance.
- Jeg tror, at Gitte Seebergs farvel i længden kan skabe bedre muligheder for Ny Alliance. Der har tydeligvis
været intern uenighed om linjen, og nu er den, der var uenig, gået sin vej. Det burde jo alt andet lige give
partiet bedre muligheder for at skærpe profilen og give dem det løft, de har brug for, siger han til Avisen.dk.
Han understreger dog, at partiets succes i den grad afhænger af, om de fremover kan formå at samle tropperne og samarbejde internt.
- De har en kæmpe opgave foran sig ved at finde deres egne ben og bevise, at de kan samarbejde med regeringen og få deres mærkesager igennem og dermed blive opfattet som en vigtig politisk spiller, siger han.
Robert Klemmesen er mindre optimistisk på Ny Alliances vegne, når det gælder samarbejdet og fremtiden.
- Det paradoksale er, at Ny Alliance har snakket og snakket om nødvendigheden af at genetablere bredt samarbejde i Folketinget. Men faktum er, at de jo ikke en gang kan samarbejde internt.
Én ting er de to politiske eksperter dog enige om: Gitte Seebergs udmelding af partiet i dag er en direkte konsekvens af, at Ny Alliance indtil nu ikke har kunnet blive enige internt om, hvordan de skulle stille sig i forhold til asylforhandlingerne.
Og at Gitte Seeberg med sin udmelding af partiet har bevist, at hun personligt står ved det, hun mener:
- Hun har jo gjort sig til talsmand for, at Ny Alliance skulle være alternativet til Dansk Folkeparti på asyl- og udlændingeområdet. Ved at melde sig ud nu, hvor det tegner til, at Ny Alliance vil indgå aftale med regeringen og netop Dansk Folkeparti, har hun levet op til sit eget ordsprog.
Med ordene nok er nok sagde Gitte Seeberg i maj farvel til De Konservative og regeringens tætte samarbejde med Dansk Folkeparti.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.