Ekspert: Dopingforklaring er usandsynlig
DCU-lederen Søren Svenningsens forklaring på positiv dopingtest i amatørløb er usandsynlig ifølge ekspert.

Forklaringen om rygproblemer og testosteron-behandling kan næppe være årsagen til, at det tidligere DCU-bestyrelsesmedlem Søren Svenningsen blev fanget i en dopingkontrol i et veteranløb tidligere på året.

I en generel udtalelse om, hvor længe man kan spore testosteron og andre dopingstoffer, siger lederen af Wada-laboratoriet i Oslo, Peter Hemmersbach:

- For mig virker det svært usandsynligt, at du kan påvise en testosteron-injektion efter et halvt år eller et helt år.

- Af dopingstoffer kender jeg bare et anabolsk steroid, nandrolon, som kan spores i flere måneder, siger Hemmersbach.

Det afgåede DCU-bestyrelsesmedlem afgav den positive prøve 30. juni i år, og han forklarer i en skriftlig udtalelse, at den skyldes behandling for rygproblemer i august 2011.

- Jeg var bekendt med, at det pågældende produkt var på dopinglisten, men jeg prioriterede helbredelsen af min rygskade højere, da det var i slutningen af sæsonen, og af samme årsag deltog jeg ikke i løb på cykelbanen i sæsonen 2011/12, skrev Svenningsen onsdag i en pressemeddelelse.

Det er imidlertid ikke sandt, hvis man dermed skal forstå, at Søren Svenningsen undlod at køre cykelløb, fordi han viste, at han havde ulovlige stoffer i kroppen.

Han vandt således en afdeling i sommercuppen 24. august, og 6. september blev han nummer fire i et andet sommercup-løb. Altså kort efter testosteron-behandlingen.

DCU overvejer at indføre brugerbetaling i veteranløbene for at få flere test.

- Men det er absurd, at vi skal bruge tid på at teste i veteranklasen, hvor samvær og hygge burde komme først, siger DCU-direktør Jesper Worre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Svenningsen.

/ritzau/