Efter skandale-sager: Skole fyrer 47 ansatte

VUC Syd har ikke sikret, at underviserne har de rette pædagogiske og faglige kompetencer, og det får nu konsekvenser. (Foto: Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv)

VUC Syd har tirsdag fyret 47 ansatte som et led i den genopretningsplan, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har pålagt skolen at gennemføre.

47 ansatte på VUC Syd har tirsdag fået den triste besked, at de er fyret.

I alt nedlægges 71 stillinger på uddannelsesinstitutionen, der sidste år var omdrejningspunkt i en række sager om blandt andet dyre udlandsrejser for skolens topledelse, ansættelser af ledelsens familiemedlemmer samt en indretning af direktørens kontor for 225.000 kroner.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet gik ind i sagen og udtale heftig kritik af VUC Syd på en lang række punkter. Derudover har styrelsen pålagt VUC Syd at gennemføre en genopretningsplan på hf-området. Det sker fordi skolen blandt andet ikke har sikret, at underviserne har de rette pædagogiske og faglige kompetencer.

- Det er i bund og grund en rigtig trist dag på VUC, at det er kommet hertil, siger direktør Asbjørn Nielsen til Avisen.dk.

Når fyringerne er nødvendige skyldes det den tilsynssag, der har været, forklarer direktøren, der tiltrådte 1. maj i år. Derudover er også et generelt fald i søgningen til skolens tilbud ifølge Asbjørn Nielsen en medvirkende årsag til, at man nu må sige farvel til en lang række medarbejdere. 

- Vi har gjort alt hvad vi kunne for at begrænse antallet, siger Asbjørn Nielsen.

Langt de fleste af de fyrede er de hf-undervisere, der mangler de nødvendige kompetencer, men også andre medarbejdergrupper er ramt, forklarer direktøren. Blandt andet er også flere administrative stillinger skåret væk, ligesom man nu ændrer organisationen, så hele vicedirektørlaget skæres væk.

- Det gør vi for at skabe en mere smidig organisation, der giver et bedre afsæt for fremtiden, siger Asbjørn Nielsen.

VUC Syd nedlægger i alt 71 stillinger, heraf er 24 stillinger nedlagt ved frivillig fratrædelse eller hvor der har været tale om ubesatte stillinger, mens der er varslet 47 afskedigelser.

De nedlagte stillinger fordeler sig på:

  • 4 lederstillinger i form af afskedigelser
  • 8 administrative stillinger, heraf 6 afskedigelser
  • 41 hf-undervisere, heraf 31 afskedigelser
  • 12 avu-undervisere, heraf 4 afskedigelser
  • 6 øvrige stillinger, heraf 2 afskedigelser

Der er høringsperiode frem til 3. juli 2018, inden afskedigelserne træder endelig i kraft.

Kilde: VUC Syd

UDVID