Efter sexchikane-sag: Ansatte må ikke være kærester

De ansatte i Dansk Journalistforbund må ikke være i forhold med en kollega. (Foto: Foto: Google Street View)

Nye retningslinjer betyder, at ansatte i Dansk Journalistforbund nu ikke længere må være kærester med hinanden.

For et år siden stod to tidligere studentermedhjælpere i Dansk Journalistforbundet frem og fortalte om, hvordan de var blevet udsat for seksuelle krænkelser, mens de var ansat i fagforeningen.

Det får nu Dansk Journalistforbund til at indføre nye retningslinjer, der betyder, at ansatte i forbundet ikke må være kærester med andre ansatte. Det skriver fagbladet Journalisten.

De nye retningslinjer betyder også, at enhver form for intim relation til en praktikant, studentermedhjælper eller elev vil medføre advarsel, opsigelse eller bortvisning.

- Vi ser vores studentermedhjælpere, praktikanter og elever som organisationens børn. Dem skal vi passe særlig godt på, fordi de er nye på arbejdsmarkedet. Og derfor har vi valgt, at der skal være særlig beskyttelse af dem, siger HR-chef i Dansk Journalistforbund Jette Kayerød Christensen til Journalisten.

Hvis en ansat indleder et forhold til en anden ansat, skal de tale med deres nærmeste leder eller HR-afdelingen om det. Herefter vil en eller begge parter få hjælp til at finde job et andet sted. De nye retningslinjer betyder også, at man fremover ikke vil ansætte eller indgå samarbejdsaftaler med familiemedlemmer eller samlevere til i forvejen ansatte. Noget der ellers er eksempler på i dag.

Sagen om krænkelserne i Dansk Journalistforbund begyndte at rulle, da den tidligere studentermedhjælper Sigrid Benedikte Strøyer skrev et opslag om sine oplevelser på Facebook. Siden har der været gennemført en advokatundersøgelser af anklagerne, ligesom Dansk Journalistforbund har indgået en fratrædelsesaftale med en mellemleder på grund af sagen.