Et stigende antal danskere møder op på kommunekontoret med deres egen højt betalte socialrådgiver.
I løbet af de seneste år er et tocifret antal private firmaer med socialrådgivere dukket op.
Det bekymrer Venstres socialordfører, Ellen Trane Nørby, når en lang række kilder med indsigt i faget fortæller om syge borgere, der føler sig nødsaget til at betale en socialrådgiver 1.000 kroner i timen for at være bisidder til mødet med kommunen.
"Det nytter ikke noget, at man ser kommunen som fjenden. De er til for at servicere borgerne, når de har behov, og derfor skal kommunikationen være gnidningsfri. Men der vil også være nogle, som vil have bisidder med, familiemedlemmer eller socialrådgiver, fordi de gerne vil have opbakning," siger hun.
Joan Sølyst, der er socialrådgiver i fagforbundet i 3F Kastrup, er en af dem, der bliver bestormet af folk, der søger hjælp til kamp mod kommunen.
"Det er sker stort set dagligt, at jeg hører fra medlemmer, der ikke tør at gå alene til møde. De er angste for, at kommunen lukker ned for sygedagpengene, så de står uden forsørgelse," siger hun.
Kommunernes Landsforening, KL, peger på, at regelsættene omkring sociale ydelser er blevet sværere at gennemskue.
Men Ellen Trane Nørby mener, regeringen har været imødekommende for at gøre procedurerne mere enkle og har fjernet over 100 regler fra det sociale område.
Hun peger på kampagnen 'Væk med bøvlet, Inger', som beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) satte i værk for at komme de mange regler til livs.
"Vi har i flere år opfordret både kommuner og socialrådgiverne til at melde ind, hvilke regler de mente, skabte problemer. Vi har sådan set været enormt lydhøre. Men man er også nødt til at forholde sig til, at vi lever i en verden, hvor det er nødvendigt med regler, når man får hjælp fra det offentlige," siger hun.
Enhedslistens Line Barfoed er forarget over, at svage borgere skal hyre socialrådgiver til omkring 1.000 kroner i timen for at få en ligeværdig dialog med kommunen.
"Hvis man i stedet er en ressourcestærk borger med god indkomst, som bliver uenig med Skat om, hvad man skal betale i skat, så kan man få sin advokat og revisor betalt af staten, hvis man får helt eller delvist medhold i sin klage," siger hun.
Den politiske oppositionen er enig om at nedsætte en kommission, der skal se på retssikkerhed på det sociale område, hvis regeringen efter næste valg er rød.