Dronning Margrethe:  Jeg tror ikke der er  10 år foran mig

Kongelige
Dronning Margrethe føler sig ikke gammel, siger hun i et eksklusivt interview med Alt for Damerne. (Foto: Ritzau Scanpix)

I et eksklusivt interview med Alt for Damerne fortæller en realistisk Dronning Margrethe, at hun ikke tror, der ligger 10 år foran hende.

Dronning Margrethe fylder 80 år i næste uge, men selv om den store folkelige fejring er udskudt på grund af corona-virus, nåede hun dog at deltage i et større interview med Alt For Damerne, inden landet lukkede ned. 

Her fortæller dronningen blandt meget andet, at hun slet ikke føler sig gammel. 

- Tiden går, og så er man altså pludselig på vej til at blive 80. Jeg kan ikke helt forstå det selv. Men når jeg tænker tilbage, kan jeg jo se, at der er sket en vældig masse. Der sker meget på 80 år. Man er vant til at tænke, at folk på 80 er meget gamle, og det føler jeg mig slet ikke selv, siger majestæten.

- Det, som jeg egentlig mest tænker over, det er, at jeg nu har været over 50 i 30 år, ha ha. Det er vel mere det end noget andet. Jeg synes ikke, det er så længe siden, jeg var 50. Men det er altså 30 år siden… Det er jo en menneskealder, siger dronningen, der også kigger frem mod de kommende år:

- Jeg tror ikke, der er ti år foran mig. Det tror jeg ikke. Men det vil jo vise sig. Jeg føler ikke, at tiden går på hæld, men med en vis grad af realisme må man vel sige, at der ikke er ti år foran mig, siger hun. 

Hele det eksklusive interview med Dronning Margrethe kan læses i Alt for Damerne, der udkommer i dag 7. april.