Drab i Fredericia:  Politiet løslader  alle 11

Nyheder
Skuddet mod en ung mand i Korskærparken i Fredericia mandag har ført til en stor efterforskning. (Arkivfoto) (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Politiet har løsladt alle anholdte i forbindelse med drab i Fredericia og leder nu efter fører af scooter.

To mænd fra en bil er tirsdag blevet løsladt i sagen om drabet på en 24-årig mand i Fredericia, oplyser politiet.

I alt blev 11 anholdt i forbindelse med forbrydelsen, der fandt sted i Korskærparken mandag eftermiddag. Offeret blev ramt af et skud i brystet og døde senere på hospitalet.

Samtlige er løsladt efter endt afhøring, oplyser Sydøstjyllands Politi tirsdag eftermiddag.

Efterforskerne zoomede om formiddagen ind på to af de 11. Begge er fra Fredericia. Den ene er 24 år, og den anden er 25.

Mændene blev anholdt i en bil nær gerningsstedet. Men hvorfor de var interessante for efterforskningen, ønskede politiet ikke umiddelbart at frigive oplysninger om. Efter endt afhøring blev også de løsladt.

Hvad de to mænd sigtes for at have gjort, ønsker politiet ikke at dele med offentligheden. Men sigtelserne opretholdes, hedder det i en pressemeddelelse.

Da skuddet var blevet affyret mod den 24-årige, så vidner en person med sort styrthjelm køre væk på en sort scooter ad Lange Møllers Vej. Politiet leder nu efter føreren af scooteren.

Korskærparken i Fredericia kom i slutningen af 2019 igen på ghetto-listen, hvilket i den grad ærgrede og frustrerede formanden for den lokale afdelingsbestyrelse.

- Det er fuldstændig malplaceret, sagde Lars Buch om beslutningen. Blot to beboere gjorde udslaget. Stemplingen skyldes uddannelsesniveau og tilknytning til arbejdsmarkedet.

Mandag sagde Lars Buch til TV Syd, at hvis gerningsmanden viser sig at være en beboer i afdelingen, vil han blive smidt ud.

En lokal politiker, Turan Savas (S), kalder ifølge Fredericia Dagblad sagen forfærdelig tragisk. Savas er formand for helhedsplanudvalget. Han tænker i første række på de pårørende.

- Det er også trist for hele området, hvor man måske vil følge sig utrygge over så voldsom en hændelse, siger Turan Savas. Han håber på en hurtig opklaring.

/ritzau/