Ni læger er frikendt og ni andre læger har fået deres straffe nedsat ved en appeldomstol i Bahrain. De var oprindeligt straffet for deres påståede roller under en regeringsfjendtlig opstand i landet i fjor.
20 læger, alle er shiamuslimer, blev ved en militærdomstol i september i fjor idømt lange fængselsdomme for at have hjulpet demonstranter, besat et hospital og for at have opildnet til oprør mod landets ledende sunnimuslimske al-Khalifa-familieklan.
Menneskeretsgrupper siger, at retssagen mod de 20 læger var politisk motiveret, og at retssagen aldrig skulle været indledt.
Militærdomstolen idømte lægerne fængselsstraffe på mellem fem og 15 år.
Torsdag blev de ni læger med de laveste straffe helt frikendt, mens lægerne med de længste straffe fik dem reduceret til under fem år.
To af de anklagede læger fik stadfæstet deres straffe på 15 års fængsel. Men de opholder sig i udlandet og mødte ikke op i retten torsdag.
- Det er en uretfærdig dom. Det var snarere al-Khalifa-familien, der skulle for retten, siger en far til to dømte læger.
Opstanden mod Bahrains regerende sunnimuslimske elite kostede over 100 mennesker livet. Opstanden blev efter få dage slået brutalt ned af Bahrains regeringssoldater, der fik hjælp fra nabolande Saudi-Arabien.
Regeringskritikere siger, at anklagerne mod lægerne blev rejst, fordi de behandlede demonstranter, som blev såret af regeringssoldater under store demonstrationer i centrum af hovedstaden Manama.
Shiamuslimer udgør et klart flertal i Bahrain, men de diskrimineres af det sunnimuslimske mindretal, der sidder på alle magtpositioner i landet.
Reuters