Dødstal i Somalia fortsætter med at stige - 300 meldes dræbt

Eksplosioner har rystet hovedstaden i Somalia, Mogadishu. (Foto: Foto: Feisal Omar/Reuters)

Antallet af dræbte ved to bombeangreb i Somalias hovedstad, Mogadishu, i weekenden er steget til over 300, siger lederen af byens ambulancetjeneste.

- Vi har fået bekræftet, at antallet af dræbte er på mindst 300. Dødstallet vil stige, fordi der stadig er personer, som er savnede, siger Abdikadir Abdirahman, som er direktør for Amin ambulancer.

En selvmordsbomber kørte en lastbil ind i et befærdet kryds foran et hotel i hovedstadens regeringskvarter, hvor han sprængte sig selv og lastbilen i luften. Det forklarer politiet i Mogadishu.

Hundredvis blev såret ved eksplosionerne.

Mange bygninger blev totalt ødelagt, og to biler brændte.

To timer senere eksploderede endnu en bombe i distriktet Medina.

Det er det dødeligste angreb i Somalia, siden en militant islamistisk bevægelse indledte et oprør i 2007.

Børn i Mogadishu og andre civile hjalp søndag sikkerhedsstyrkerne med at bære de mange forbrændte og ukendelige dødsofre bort.

Ahmed Hassan var vidne til den første eksplosion. Han siger, at ødelæggelserne var frygtelige.

- Døde mennesker lå rundt omkring. Jeg har aldrig set så frygteligt et angreb. Det er som et jordskælv, når man ser på de ødelæggelser, bomben har forårsaget, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Dpa skriver, at bygninger blev beskadiget flere hundrede meter fra eksplosionen. Vinduer er blæst ud, ruder er smadret.

Eksplosionen fra lastbilen menes rettet mod hotel Safari. Det er populært hos somaliere på besøg fra udlandet, ansatte i regeringen og pressefolk.

Ingen har påtaget sig skylden for angrebet. Men Somalias regering påpeger, at den ekstremistiske gruppe al-Shabaab har angrebet militærbaser i det sydlige og centrale Somalia.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager kraftigt afstand fra de dødelige angreb mod Somalia.

- Jeg fordømmer på det kraftigste de feje angreb mod de uskyldige i Mogadishu. Mine tanker er med ofrene og deres familier, skriver han søndag i et engelsksproget indlæg på Twitter.

USA har i år med droner angrebet militante fra al-Shabaab. De forbindes med al-Qaeda, som er kendt for terror.

/ritzau/