Disse kæmpestjerner har medvirket i danske film

Pierce Brosnan, Isla Fisher, Alicia Vikander og Uma Thurman har alle medvirket i danske biografbaskere.
Pierce Brosnan spillede James Bond i fire film om agenten, der har licens til at dræbe.
Pierce Brosnan spillede James Bond i fire film om agenten, der har licens til at dræbe. Foto: Chris Delmas/AFP

Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk og Ulrich Thomsen er blandt de danskere, der hitter i Hollywood, men flere internationale stjerneskuespillere har faktisk medvirket i film på denne side af Atlanten.

Her er fem, der takkede ja til et dansk manuskript:

* Pierce Brosnan

I titelrollen som James Bond har Pierce Brosnan rejst kloden rundt, men i 2012 havnede han i en dansk-engelsk produktion.

Den 64-årige skuespiller medvirkede i Susanne Bier-filmen "Den skaldede frisør", hvor han spillede over for Trine Dyrholm.

* Isla Fisher

Casper Christensen og Frank Hvams successerie "Klovn" er blevet til to spillefilm.

I den seneste, "Klovn Forever", havde duoen fået Maroon 5-forsangeren Adam Levine og skuespillerinden Isla Fisher til at optræde som sig selv.

* Alicia Vikander

Den svenske skuespillerinde Alicia Vikander portrætterede den unge britiskfødte Caroline Mathilde, der blev dronning af Danmark, da hun giftede sig med kong Christian 7.

Dronningen indledte et forhold til livlægen Johann Struensee, og det historiske trekantsdrama blev filmatiseret af Nikolaj Arcel i "En kongelig affære".

Tre år efter filmen udkom, var Vikander med i endnu en film med danske aner. Hun medvirkede i "Den danske pige", som indbragte den 28-årige stjerne en Oscar for bedste kvindelige birolle i 2015.

* Uma Thurman

Kill Bill-stjernen Uma Thurman er blandt de adskillige store Hollywood-skuespillere, der medvirkede i Lars von Triers "Nymphomaniac".

Også Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Charlotte Gainsbourg var blandt de mange store stjerner, der var med.

* Max von Sydow

Max von Sydow har medvirket i hele 161 produktioner ifølge filmdatabasen IMDB. Den 88-årige svenskfødte skuespiller er kendt fra blandt andet "Game of Thrones" og "Star Wars: The Force Awakens".

I 1987 spillede den dobbelte oscarnominerede skuespiller hovedrollen i Bille Augusts dansk-svenskproducerede filmatisering om "Pelle Erobreren".

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.