DF's næstformand: EU-sag er noget rod - men vi rydder op

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt fra DF (i midten) hilser på partiformand, Kristian Thulesen Dahl, (tv.) og næstformand, Peter Skaarup, (th.). Skaarup mener, at partiet har ryddet op efter rod med EU-parlamentarikernes EU-midler. (Foto: Foto: Henning Bagger/Scanpix)

DF har ikke afgjort, om Morten Messerschmidt skal i koordinationsudvalget igen, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti har ryddet op i sine EU-parlamentarikeres rodede omgang med EU-midler.

Det mener DF's gruppeformand, Peter Skaarup.

DR-dokumentaren "DF og de skjulte bilag" afslører, at EU-parlamentarikeren Jørn Dohrmann har flyttet én million kroner i EU's "blyantspenge" til sit eget firma. Det skete i strid med DF's og EU's regler.

"Blyantspenge" er et bidrag til at dække EU-parlamentarikernes udgifter til kontordrift.

- Det er et rodet forløb. Men jeg hæfter mig ved, at der er bragt orden i disse ting. Jørn Dohrmann har meddelt, at han selvfølgelig sørger for, at der er de rigtige revisorerklæringer, siger Peter Skaarup.

Partiet lovede i 2014 ved valgkampen til EU-Parlamentet, at en uafhængig revisor ville tjekke de 32.000 kroner, som alle parlamentarikere får skattefrit hver måned fra parlamentet til kontorhold.

- Jørn Dohrmann har det ikke anderledes end andre EU-parlamentarikere. Hvis man ikke forbruger "blyantspenge", skal de tilbagebetales. Som andre medlemmer selvfølgelig gør, siger Peter Skaarup.

Dokumentaren sætter også søgelys på Rikke Karlsson. Hun forlod DF's EU-gruppe i 2015, da hun trak Morten Messerschmidt ind i en sag om misbrug af EU-midler.

Hun skal have aflønnet sin søn, en ven og en veninde med "blyantspenge" i strid med EU's regler. Peter Skaarup vil ikke kommentere Rikke Karlssons forhold, da hun har forladt partiet.

Grundlovsdag vendte Morten Messerschmidt tilbage til EU-Parlamentet. Hans fremtid i Dansk Folkeparti er uafklaret. EU's svindelkontor, Olaf, undersøger hans rolle i EU-partiet Meld og den tilhørende fond Feld, som formøblede EU-midler.

- Morten Messerschmidt har været syg. Nu er han indtrådt i EU-Parlamentet. Forhåbentlig finder han sig godt til rette dér igen. Det er vort udgangspunkt. Der er ikke truffet nye beslutninger, siger Peter Skaarup.

Messerschmidt sad før sagen i DF's koordinationsudvalg og ville i Folketinget.

/ritzau/