Administration 

Det skal du se på TV i januar

TV/Streaming
Dommerne fra X Factor
Allerede 1. januar begynder den spritnye sæson af "X Factor". (Foto: Ritzau Scanpix)

Godt nytår – der er meget at se frem. Og det gælder både på flow-TV og streaming

2020 er heldigvis tæt på at slutte – med årets måske bedste nyhed: Nemlig at vaccinen mod Covid-19 nu rulles ud, og der derfor er begrundet håb om, at 2021 kan blive lidt mere socialt end 2020. TV og streaming-tjenesterne har for mange i det forgangne år været en kærkommen kilde til masser af solid underholdning under selv-isolationen, og når vi trods vaccinen endnu ikke for alvor kan kaste os ud i et mere almindeligt liv, er der heldigvis også i januar 2021 masser af bud på sublim underholdning på skærmen.

På TV 2 starter det nye år med endnu en runde ”X Factor” og hovedkanalen er sammen med TV 2 Sport og TV 2 Play også klar med VM i håndbold for herrer. På HBO Nordic kan man endelig se frem til afslutningen af den helt fantastiske serie ”Vikings”, hvor de sidste seks afsnit nu er gjort klar til streaming: Lykkes det Ivar, spillet af danske Alex Høgh, at erobre det hele?

Der er meget mere underholdning på alle platforme, og Avisen.dk har herunder samlet en række af de mest interessante tv- og streamingnyheder, du kan se frem til i årets første måned.

Nyd dem i januar og rigtig godt nytår!

X FACTOR PÅ TV 2
På TV 2 spiller de stærkt ud på årets første dag – nemlig med endnu en sæson af X Factor, hvor dommerne Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen sidder klar til at bedømme håbefulde sangtalenter, når de møder op til casting foran dommerbordet. Og i år med Melvin Kakooza som barselsvikar i værtsrollen i stedet for Sofie Linde. Lykkes det i år at finde en stjerne, der holder længere end programmerne sendes? Det betyder egentlig ikke så meget, for det er med sikkerhed svært underholdende at følge både castingen og de kommende liveprogrammer. Formatet er sikker fredagsunderholdning for hele familien.
HVOR: TV 2
HVORNÅR: FREDAG D. 1. JANUAR KL. 20.00

 

VIKINGS PÅ HBO NORDIC

Scene fra Vikings
Foto: HBO

Så kan du endelig se frem til afslutningen på den medrivende serie Vikings, som HBO Nordic serverer de sidste seks afsnit af. I afslutningen står det endelige slag mellem ”Rus” og vikingerne, Ivar Benløs og hans brødre. Ubbe er på Island og vil udleve sin fars drøm om at rejse længere vestpå end nogen andre vikinger, mens der i England står en konge af Wessex og venter på, at også han må se Ivar Benløs i øjnene en sidste gang. HBO Nordic har lagt alle seks afsnit ud på en gang, så det er bare med at binge løs…
HVOR: HBO NORDIC
HVORNÅR: STREAMINGKLAR FRA D. 30. DECEMBER

 

 

EQUINOX PÅ NETFLIX

Scene fra Equinox
Foto: Netflix

Netflix serverer den kun anden danske Netflix Original-serie. Serien består af seks episoder og er baseret på den anmelderroste podcast Equinox 1985 af Tea Lindeburg og har blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten. Equinox er en overnaturlig thriller om en ung kvinde ved navn Astrid (Danica Curcic), der er stærkt berørt af sin søsters og søsterens klasses uforklarlige forsvinden tilbage i 1999. Serien foregår i Danmark og springer frem og tilbage mellem nutiden og året 1999, hvor det hele begyndte, da Astrid kun var ni år gammel. Her forsvinder en klasse af nyudklækkede studenter sporløst. Da en af de tre overlevende fra 1999 kontakter hende gennem hendes radioprogram og kort derefter dør på mystisk vis, er Astrid fast besluttet på at finde ud af, hvad der skete med hendes søster og gymnasieklassen.
HVOR: NETFLIX
HVORNÅR: TILGÆNGELIG FRA 30. DECEMBER

 

DEN KONGELIGE LIVGARDE PÅ DISCOVERY+

Garder i nærbillede
Foto: Krestine Havemann

Discovery+ er det nye navn for Dplay, og her kan du i januar tage med på besøg hos Danmarks nok mest berømte regiment – nemlig Den Kongelige Livgarde. I denne sæson to tager de os med tæt på Livgardens sergenter og officerer, altså de ambitiøse ledere, der i en ung alder har valgt en karriere som soldat. De skal gøre grønne rekrutter til kampklare soldater, der kan beskytte kongehuset. For at det kan lykkes, skal de unge sergenter sætte sig i respekt lige fra første kommando. Serien kan også ses på tv-skærmen på Kanal 5.
HVOR: DISCOVERY+ og Kanal 5
HVORNÅR: PREMIERE 5. JANUAR

 

JAGET VILDT PÅ DISCOVERY+

deltagere i Jaget Vildt
Per Arnesen/Dicovery+

I en helt ny programserie skal otte kendte danskere, opdelt i par, forsøge at udmanøvrere et hold af garvede efterforskere, der jagter dem overalt, og med alle moderne eftersøgningsmetoder. De fire hold på flugt er Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff, Katerina Pitzner og hendes datter Ophelia Pitzner, tv-vært Ibi Støving og komikeren Mikkel Klint Thorius. Det sidste hold er Patrik Wozniacki og MMA-fighteren Mark O. Madsen. De skal undgå efterforskerne i 10 dage og nå et fly ud af Danmark.
HVOR: DISCOVERY+
HVORNÅR: PREMIERE 7. JANUAR

 

33 PÅ XEE

Scene fra serien 33
Foto: Kenneth Nguyen

Serien 29 har været en af Xees største danske succeser de sidste år. Og nu kommer den sidste sæson om Julie og Jespers trediveårskrise, der startede i 2018. I den nye sæson har Julie etableret sig med Mads, men Martin bliver ved med at spøge. Og Jesper får for første gang i sit liv følelser for en mand, hvilket udfordrer hans selvopfattelse og hans drømme om fremtiden. Det at blive 33 år og få et barn har generelt ikke ændret på, at vennerne Julie og Jesper stadig kæmper med at finde den rigtige vej i livet. Men voksenlivet har for alvor gjort sit indtog i Julie og Jespers hverdag, da de nu har deres fællesbarn Theo på halvandet år. Men midt i ansvarligheden og fornuften banker ungdommens fristelser pludselig på.
HVOR: XEE
HVORNÅR: Stream serien fra 1. januar eller på flow-tv fra mandag d. 4. januar.

  

VM I HÅNDBOLD PÅ TV 2

Mikkel Hansen på håndboldbanen
Foto: Ritzau Scanpix

Håndbold har for alvor tag i seerne, som det danske kvindelandshold netop har bevist. Og i januar er der for alvor lagt op til spænding, når TV 2-kanalerne lægger skærm til VM i herrehåndbold fra Egypten. Her skal det danske landshold forsvare VM-guldet, og mon ikke seerne vil følge intenst med? Danmark møder i den indledende pulje D Argentina, Bahrain og D.R. Congo. Der er VM-finale den 31. januar. Slutrunden i Egypten er den 27. udgave af VM i herrehåndbold og afvikles i værtsbyerne Cairo, Alexandria og Giza. Danmark skal i kamp første gang søndag d. 17. januar. Se evt. hele sendeplanen her
HVOR: TV2-KANALER
HVORNÅR: FRA D. 14. JANUAR

 

KLASSEN PÅ DRTV

De medvirkende i Klassen
Foto: DR

På DRTV er der i januar sæsonpremiere på 10. sæson af Klassen, hvor du kan følge Luca, som bliver mobbet af drengene fra 9. klasse, og som derfor tager en ond hævn. Lucas ven Xander, som tidligere var klassens lede dreng, redder ham dog og tager skylden for hele skandalen. Det bliver prikken over i’et på hans perlerække af katastrofer på skolen, og Xander bliver bortvist. Klassen går på mest dramatiske vis et nyt år i møde, der også byder på tematikker som kropsfiksering, digital adfærd, ensomhed - men heldigvis også masser af kærlighed, venskab og sammenhold. Man kan se de forudgående ni sæsoner lige her.
HVOR: DRTV
HVORNÅR: SÆSONPREMIERE D. 5. JANUAR KL 06.00 PÅ DRTV
Se trailer til den nye sæson her

  

FISHERMANS FRIEND på PARAMOUNT+

Scene fra Fishermans Friend
Paramount+

Det altid rart med en god film, og på Paramount+ kan du blandt andre finde denne lille perle, der har premiere i januar. Det er filmen Fishermans Friend – historien om musikmanageren og storbysinglen Danny, der modvilligt er taget på polterabendtur i Cornwall. Her opdager han en gruppe lokale fiskere, der kan synge sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne. Filmen er baseret på virkelige hændelser.
HVOR: PARAMOUNT+
HVORNÅR: KAN STREAMES FRA D. 1.JANUAR

 

KRUDTTTØNDEN PÅ C MORE

Poster til "Krudttønden"
Foto: C More

Streamingtjenesten C More byder på en dansk film i januar. Det er Krudttønden - en dansk dramathriller inspireret af terrorangrebene i København i 2015. Rollelisten tæller navne som Nikolaj Coster-Waldau, Lars Brygmann og Jakob Oftebro. Filmen følger en række mennesker, som befinder sig i centrum af hændelserne både før, under og efter angrebene.
HVOR: C MORE
HVORNÅR: FRA D. 7. JANUAR

 

LYKKEBUGTEN PÅ VIAPLAY

Poster til "Lykkebugten"
Foto: Viaplay

Lykkebugten” er skabt af den berømte svenske forfatter Camilla Läckberg. Viaplay byder i det nye år på en ny sæson i otte afsnit – fyldt med humor, spænding, drama og kærlighed. I sæson to kæmper politibetjenten Johanna fortsat med mordefterforskningen sammen med sine kollegaer, men sagen tager konstant nye og uventede drejninger. Da veninden Madeline, som alle tror har været død i 18 år, pludselig vender tilbage, kompliceres sagen yderligere. Derudover sættes Johannas forhold til barndomskæresten Danne på prøve, da han står og skal vælge mellem hende og sin kone Pernille. Og det største spørgsmål af alle: Hvem er seriemoderen i Lykkebugten?
HVOR: VIAPLAY
HVORNÅR: PREMIERE D. 19. JANUAR

 
WANDAVISON PÅ DISNEY+
 
Scene fra Wandavision
Foto: Disney+
 
WandaVision er en ny serie, man kan se frem til på Disney+. Det er en skøn blanding af en klassisk tv-serie og Marvels Cinematic Universe. Elizabeth Olsen spiller rollen som Wanda Maximoff, mens Paul Bettany spiller Vision. De har begge superkræfter, men lever et stille forstadsliv, da de begynder at mistænke, at alt ikke helt er som det skal være. Den. Nye serie er instrueret af Matt Shaman og skrevet af Jan Schaeffer. 
HVOR: DISNEY+
HVORNÅR: PREMIERE 15. JANUAR

 

 

Christiane Schaumburg-Müller i Vild med dans-studiet
Kendte

Vild med dans-vært afslører:

Jeg er ordblind

Politibil med udrykning
Krimi

Mulig bilbombe:

Borgere er evakueret

Illustration af bitcoins.
Nyheder

Skattejagt på losseplads:

Leder efter 1,6 milliarder

Beholdere med coronaprøver
Nyheder

Ny virusvariant fundet i Danmark

Lottokupon
Nyheder

Vandt en million i Lotto:

Fik pizza galt i halsen

Snedækket landskab
Nyheder

Kulderekord: Laveste temperatur i tre år

To brandmænd ved en brandbil
Krimi

Fire børn frygtes omkommet

efter hyttebrand i Norge.

Indgang til retten i Glostrup
Krimi

Smuglede 310 kilo hash til Danmark

Billede af middelaldrende herre i jakkesæt
Nyheder

Her er Merkels afløser

En fantomtegning af en mørkhåret mand
Helt vildt

Mand kaprer fly

hopper ud med faldskærm

og forsvinder sporløst

To sørgende mennesker på en kirkegård
Corona

Pandemien ude af kontrol:

Rekordhøj fart på dødstallet

To fedladne mennesker kigger ind i kameraet
Krimi

Kvik servitrice

redder dreng fra

voldelige forældre

En krøllet t-shirt
Livsstil

Genialt:

Sådan slipper du

for at stryge dit tøj

Billede af Oh Land
Kendte

Oh Land:

X Factor er jo ikke virkeligheden

Trump går forbi honnørhilsende soldater
Nyheder

Trump planlægger storslået

afsked lige før Biden-indsættelse

billede af Armie Hammer
Kendte

Stjerne beskyldes

for kannibalisme:

- Jeg vil æde dig

Indiske sundhedsmedarbejdere
Corona

Indien vil vaccinere

300 millioner inden sommer

Sammenkopieret billede af Anne-Elisabeth Hagen og ægteparrets hus
Krimi

Hagen-sagen:
Håndværkere

kan have set noget

Janus Nabil Bakrawi ses sammen med Karina Frimodt
Kendte

Kvinde til kendt dansker:

- Du taler godt dansk

Richard Ragnvald optræder
Kendte

Når coronaen letter:

Richard Ragnvald

vil feste med fruen

billede af fartmåleren med Audien i baggrunden
Krimi

Drønede gennem landsby med 140 km/t i fars Audi

euro-sedler set tæt på
Nyheder

Regering trækker sig efter skandale

- flere er ruineret

billede af udrykningslyset på en politibil
Krimi

Kærestepar søges
i voldtægtssag

billede inde fra kongresbygningen som viser demonstranter
Nyheder

Anklager: Uromagere i Kongressen ville fange og dræbe politikere

hånd med handske holder glas med vaccine
Corona

Stor international

undersøgelse: Så mange

vil lade sig vaccinere

forreste del af en tandembus hænger og dingler ud over en bro i New York
Krimi

Vild ulykke i New York:

Bus styrtede 15 meter

ned

Venstre-politikeren Søren Gade med jakke og blåt slips
Nyheder

Gade støtter Støjberg:

Havde ikke stemt

for rigsret

trafiklys i byen
Nyheder

Hvad betyder gult lys?

Mange danskere

ved det ikke

mand med ansigtsmaling og horn i panden
Krimi

Stormede kongressen:
Nu vil han benådes

af Trump

jan magsnussen og konen Louise poserer for kameraet
Kendte

Dansk racerstjerne

er blevet far: Barnet

havde også fart på 

Mand kører på cykel i frostvejr
Nyheder

Sådan holder du dig

varm i kulden

frost på grene på træ
Nyheder

Bidende kold weekend:

Minus 12 grader

Blå blink fra udrykning
Krimi

Ung spøgelsesbilist

i kritisk tilstand

fire glas med coronavaccine på bord med gul baggrund
Corona

Sådan beskytter

vaccinerne

En mand set bagfra står og kigger på tegningen der er bag en glasmontre
Nyheder

Tegning solgt for

20 millioner kroner

Kongens bil fotograferet under angrebet med demonstranter omkring.
Kongelige

Konge angrebet

af demonstranter

en hospitalsbakke med vacciner i sprøjter
Nyheder

13 syge og ældre er

døde efter coronavaccine

En gammel hvid varevogn parkeret alene på en parkeringsplads med visne træer omkring.
Krimi

Narkolager opdaget

i gammel varevogn

Nyheder

Berlusconi er indlagt

med hjerteproblemer

Siegfried og roy på den røde løber. Billedet er taget i 2012.
Nyheder

Stjerne-tryllekunstner

er død

En politibetjent set fra ryggen
Krimi

Politibetjent anholdt

for rufferi

Politiet tjekker noget på jorden
Krimi

Hundelufter overlever skudangreb

i Bagsværd

En killing under et tæppe kigger ud
Dyreliv

Vi anskaffer os

katte som aldrig før

Ellemann og Støjberg tæt sammen i folketingssalen
Nyheder

Støjberg langer ud

efter Ellemann-Jensen

Inger Støjberg på vej ud af en dør
Nyheder

FAKTA: Størstedelen af rigsretssager

er endt med frifindelse

Billede af Søren Brostrøm
Corona

Danmark er længst i EU

med udrulning af coronavaccine

Billede af Inger Støjberg
Nyheder

Støjberg skal i rigsretten

Inger Støjberg under en paraply
Nyheder

Støjberg:

Jeg får ondt i maven og bliver trist

En gul Megane RS i skoven
Biler

FDM:

Vent med at købe bil

Soldater sover i en stor marmorsal
Nyheder

USA's hjemmeværn

har indtaget Capitol Hill

En Range Rover tildækket af sne
Biler

Pas på:

Store bøder til

snedækkede biler

Cecilie Beck portræt
Film og TV

Cecilie Beck scorer nyt job

Lars Løkke med Inger Støjberg i baggrunden
Nyheder

Nej til rigsretssag:

Løkke freder Støjberg

Blå blink på taget af bil
Krimi

Is kastet fra motorvejsbro:

Smadrer forrude på bil

Blå blink på taget af bil
Krimi

Is kastet fra motorvejsbro:

Smadrer forrude på bil

Nyheder

Restriktioner forlænges tre uger

Kvinder fører naziklædt abe rundt i manegen
Helt vildt

Russisk nazi-abe efterforskes

Tomme bure på minkfarm
Corona

Nu udbetales penge til minkavlerne

Bruce Willis går rundt på apotek
Kendte

Willis i modvind

Istedgade ved aftentide
Nyheder

Masser af ulovlige bordeller i København

Mette Frederiksen taler på pressemøde
Nyheder

Mette F: Klart behov

for at forlænge

restriktioner

Capitol Hill i tusmørke
Nyheder

Historisk dag i USA:

Trump for rigsret

for anden gang

bus holder ved stoppested
Corona

Slut med kontanter

i bussen

politiafspærring med politibil i baggrunden
Krimi

Død person fundet

i skovområde

mcdonalds skilt
Mad og drikke

Michelin-kok laver

McDonalds-burger 

- med bearnaise

Alex Vanoplsagh fra Liberal Alliancen i hvid skjorte og mørkt slips
Nyheder

Toppolitiker ramt af stress 

Nyheder

Folketinget lukker ned 

kvinde i grønt tøj smiler til kameraet
Krimi

Stod bag grufuldt drab:

Nu er hun henrettet

lottokuponer fra det amerikanske lottospil Mega Millions ligger på bord
Helt vildt

Lottofeberen raser:

Jackpot på 4,5 milliarder

kroner 

lottokuponer fra det amerikanske lottospil Mega Millions ligger på bord
Helt vildt

Lottofeberen raser:

Jackpot på 4,5 milliarder

kroner 

tog holder stille på jernbane efter ulykke
Krimi

Person død

- ramt af tog 

computerskærm med siden åbnet på youtube
Nyheder

YouTube udelukker

Trump 

kongepaladset i spanien i frostvejr
Nyheder

Minus 25 grader

- i Spanien

Billede af Politikens facade
Krimi

#metoo:

Advarsler delt ud på Politiken 

Billede af Politikens facade
Krimi

#metoo:

Advarsler delt ud på Politiken 

mand på løbehjul kører i indkøbsgade
Nyheder

Forlænger byttefrist

for julegaver

En hvalp i sneen
Dyreliv

Husk at lufte hunden ordentligt

i de kolde måneder

Portræt af Magnus Heunicke
Nyheder

Kontakttal på 0,9

er stadig alt for højt

En langbenet flot dame på gulvet
Kendte

Kim Kardashian:

Sexet alenemor

En computerskærm viser e-mærket
Livsstil

Sådan handler

du januarudsalg sikkert

på nettet