Derfor går din slankekur i vasken

Vi falder nemt i de usunde vaner, når vi er sultne, trætte. stressede eller har tømmermænd. (Foto: Foto: Scanpix/Modelfoto)

Når vi er i energiunderskud, træffer vi de forkerte valg, og det kan gå ud over slankekuren, siger diætist.

Du ved det jo egentligt godt. Du skal holde dig til frugt, grønt og groft og dyrke masser af motion for at tabe dig. Men selv om du har besluttet dig for, at din livsstil skal gå en ny tid i møde, så er det ikke altid lige let at overholde de simple leveregler, når du er træt og uoplagt.

6 sunde og slanke alternativer til smør

Chefdiætist Lisa Bolting, kender alt for godt til, at mennesker, der ønsker vægttab, alligevel træffer de dårlige valg, når trætheden melder sig, eller det bliver dagen derpå efter en glad aften i byen.

- Alkohol giver lyst til dårlige vaner som salt, chokolade og alt det fede. Fornuften forsvinder, og næste dag trænger vi til at reparere. Vi er trætte og træffer de forkerte valg. Hvis du heller ikke får søvn nok til daglig, er meget sulten og har deraf svingende blodsukker, så har du også fornemmelsen af aldrig at være rigtig mæt, siger hun.

Slank taljen og hold på brysterne som ofte også rammes: Læs hvad du kan gøre her

Det kan du gøre for at træffe de rigtige valg:

  • - Spis før du bliver sulten. Det er en god ide at spise på forhånd, så du undgår at overspise, når du når til buffeten.
  • - Få lidt af hele paletten - både hvad angår smag og farver: Fiber, protein, frugt og grønt. Husk, at du spiser det, du ser. Det giver sig selv, at du rydder skabet, hvis det er fyldt med guldbarre og slik, mens en indbydende frugtskål kan give dig lyst til det modsatte.
  • - Tænk fornuftigt, når du får trangen til det usunde og lad dig ikke rive med. Selv om du har tømmermænd, så har du ikke behov for en McDonalds-menu, men blot lyst til den. Skræl i stedet nogle gulerødder, tag et stykke rugbrød og sluk tørsten i Pepsi Max. Det usunde må ikke være en trøst.

Hvad er egentlig årsagen til kvinders store trang til slankekure? Det er ikke sundheden, men vægttabet, vi går efter, viser undersøgelse: Læs mere på femina.dk