Forventningerne var enorme, inden COP15, der sidste år blev afholdt i København. Og ligeså store var skuffelserne, da det hele endte i et stort antiklimaks med en uforpligtende hensigtserklæring.
I morgen starter COP16 i Cancún i Mexico, og her er forventningerne anderledes afdæmpede.
En meningsmåling foretaget af Wilke for Newspaq viser, at tre ud af fire danskere forventer endnu en gang varm klimaluft. 74,2 procent tror nemlig ikke på, at de deltagende lande når frem til en bindende juridisk aftale om at sænke CO2-udslippet.
Og det er der bred enighed om hele vejen hen over det politiske spektrum og blandt erhvervsfolk og eksperter.
Faktisk er vi længere fra en juridisk aftale nu, end vi var for et år siden inden topmødet i København. Det mener blandt andre forfatteren til bogen 'Kampen om klimaet,' Per Meilstrup.
"Forud for COP 16 i Mexico har alle - inklusive Danmark og de mexicanske værter - skruet forventningerne ned, for hellere få en lillebitte succes end at få en fiasko igen," siger han til Newspaq.
En "lillebitte succes" kunne eksempelvis være en aftale om at redde verdens skove.
Per Meilstrup forklarer, at det især er USA og Kina der står stejlt og er de største forhindringer for den bindende aftale, som mange mener, er nødvendig, hvis klimakrisen skal vendes.
Men lige nu ser det forholdsvis håbløst ud, for Kina kræver at USA skal forpligte sig til at nedsætte sin CO2-udledning, men USA vil ikke binde sig til noget, før Kina gør det. Dermed er situationen låst fast.
"Det er verdens to største udledere, de tegner sig for 40 procent af verdens udledning, så hvis ikke de to lande er med i en aftale, så kan det næsten være lige meget," siger Per Meilstrup, der foruden at være forfatter også er klimadirektør på Ugebrevet Mandag Morgen.
Derfor mener han, det er urealistisk at få en aftale i 2010, og sikkert også i 2011.
Samme toner lyder fra klimaminister Lykke Friis.
"Regeringens endemål er fortsat en ambitiøs, global aftale, men vi må også være realistiske og sige, at der intet, der tyder på, vi får et klimapolitisk 'hole-in-one' i Cancun. Vi kommer nok til at gå nogle flere runder," siger hun til Newspaq.
I stedet minder hendes forventninger meget om Per Meilstrups.
"Mit håb er, at Cancun kan levere det, der i forhandler-sprog bliver kaldt en 'balanceret pakke af beslutninger'. Det gælder blandt andet delaftaler på skov, teknologi, finansiering og kapacitetsopbyging. Det ville være en relativ succes, men dermed ikke sagt, at det bliver nemt."
Klimakrisen er så presserende, at det ikke må være op til beslutningstagerne alene, mener Thomas Meinert Larsen, der er talsmand for paraplyorganisationen Klimabevægelsen i Danmark.
"Befolkningerne har endnu ikke gjort det klart for politikerne, at de ønsker en ambitiøs klimapolitik. Og hvis befolkningen ikke i højere grad, udtrykker det ønske, så vil politikerne heller ikke arbejde tilstrækkelig ambitiøst med emnet," siger han til Newspaq.
Lørdag d. 4. december, der markerer, at topmødet er halvvejs, afholder klimaforkæmpere demonstrationer over hele verden. Sidste år samledes som bekendt 100.000 demonstranter i København, og selvom dette års pendant ikke bliver af samme omfang, mener Thomas Meinert Larsen, at det er altafgørende, at klodens befolkning viser sin utilfredshed.