Dansker fra indisk elkaos: En hverdagsting
Når man bor i Indien, er man forberedt på strømafbrydelser. Det siger dansker fra gigantisk elkaos i Indien.

Godt nok blev 600 millioner indere ramt af strømsvigt tirsdag, men for danske Troels Aagaard, der bor og arbejde i Indiens hovedstad New Delhi, er denne strømafbrydelse ikke så meget anderledes end alle andre.

- Vi har rigtig mange strømafbrydelser i forvejen. Strømmen går hver dag fem-seks gange i kortere og længere perioder, siger Troels Aagaard, der arbejder som chief lliason officer for Jyske Banks kontor i New Delhi.

På grund af de mange strømafbrydelser har man i kontorkomplekset, hvor Jyske Bank holder til, taget sine forholdsregler.

- Kontorparken har sit eget elværk, og en gasgenerator sørger for, at vi har strøm hele tiden, fortæller Troels Aagaard, der har boet i Indien i godt fire år.

- Det er det samme, hvor vi bor. Der har vi en dieselgenerator, så lyset går kun ud i 10 sekunder, og så kommer der strøm igen. På den måde mærker vi ikke så meget til det.

I trafikken har der dog været tegn på, at afbrydelsen denne gang er større end ellers.

- Der har været lidt mere kaotisk i trafikken, fordi lyssignalerne ikke har fungeret i længere tid end ellers, lyder det fra danskeren.

- Men alting er lidt kaotisk hernede sådan generelt, siger Troels Aagaard.

Politiet har været hurtigt på pletten. Det er også vandt til de mange strømafbrydelser.

- Der går ikke mere end et kvarters tid, så står de og dirigerer trafikken.

Strømafbrydelsen har også betydet, at metroen ikke kunne køre, og derfor måtte nogle af bankens medarbejdere finde andre måder at komme på arbejde på.

Troels Aagaard siger, at inderne tager situationen med ophøjet ro:

- Der er blevet skrevet meget om det i pressen, men den almindelige inder, tror jeg ikke, tænker mere over det, end at det er lidt længere tid end sædvanligt. Der er alligevel ikke noget at gøre ved det. Det er en hverdagsting, fortæller danskeren fra New Delhi

/ritzau/