Danske sejlere åbner VM med heatsejre og topplacering

Sport
Katja Salskov-Iversen (th) og Jena Mai Hansen vandt to ud af tre heat, da de lørdag indledte VM i sejlsport i 49erFX-klassen. (Foto: Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix)

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fører pointstillingen i 49erFX-klassen efter lørdagens sejladser.

Tre sejladser, to sejre og en samlet placering som nummer et.

Sådan endte det for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFX-klassen, da de lørdag indledte sejlsports-VM i Aarhus.

Danskerne sejler i den blå halvdel af de indledende heats og startede ud med at vinde første heat.

I andet heat blev det kun til en 18.-plads, men de danske OL-bronzevindere tog revanche og sluttede af med også at vinde tredje heat.

De to sejre resulterer i en foreløbig topplacering for det danske par.

Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der også sejler i 49erFX-klassen, fik ligeledes en god start på VM, hvor den danske konstellation konkurrerer i den gule halvdel i de indledende heats.

Det begyndte lovende på hjemmebanen for de to danske medaljebejlere, da de åbnede med en heatsejr.

Kort efter blev heatsejren dog fulgt op af en noget mindre prangende 16.-plads i andet heat og siden en 3.-plads i tredje heat. Det giver parret en tredjeplads i den samlede pointstilling.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby Christensen sejler også i den gule halvdel. Duoen blev nummer 6, 21 og blev i tredje heat diskvalificeret på grund af tyvstart. De ligger på en samlet 37.-plads.

I samme halvdel som Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen befinder søstrene Johanne og Katrine Schmidt sig også.

De to søskende blev nummer 24 i første heat. I andet heat sluttede de lige foran Hansen og Salskov-Iversen på en 17.-plads, mens de i tredje og sidste heat sluttede tredjesidst som nummer 28. Det placerer dem på en foreløbig 49.-plads.

/ritzau/