Det er et wake up call til de europæiske stats- og regeringschefer, at Storbritannien nu har meldt sig ud af det europæiske samarbejde.
Sådan siger Jeppe Kofod (S), Socialdemokraternes medlem af EU-Parlamentet. Fredag morgen udtaler han sig også på vegne af hele S & D-gruppen, som er den socialdemokratiske gruppe i parlamentet.
- Europa har stået alt for stille, og man ikke har formået at håndtere de problemer, der er.
Derfor skal der nu sættes turbo på reformerne, mener Jeppe Kofod.
- Vi er vågnet til et Europa, hvor vi skal sætte endnu mere fart på de reformer, som kan give et endnu stærkere europæisk samarbejde, og som kan løse nogle af de problemer, vi står i, siger han og nævner lønmodtagerrettigheder, klimaudfordringer og bekæmpelse af skatteunddragelse.
- Det er i EU, vi skal løse det, og der er ikke andre alternativer. Det er det, de 27 tilbageværende medlemslande må kæmpe for. Ellers begynder flere EU-skeptikere at vende ryggen til EU, siger han.
Også Margrete Auken, som er SF's medlem af parlamentet, siger, at EU-landene oven på Storbritanniens farvel må rykke tættere sammen.
- Jeg græder! Det er så sørgeligt for England og for os alle. Ingen, heller ikke "ud-siden" i England, ved, hvordan de skal klare situationen. At tage landet "tilbage" eller baglæns er jo ikke en mulighed, siger Margrete Auken.
- Jeg håber alt det bedste for dem. Men vi andre må for alt i verden ikke lade kaos og opløsning brede sig. Nu er det tiden, hvor vi i Europa rykker sammen, siger hun.
Bendt Bendtsen, europaparlamentariker for De Konservative, siger, at den højeste pris ved Storbritanniens farvel ikke er den økonomiske, men derimod den politiske.
- Og det er skidt for Danmark, men ikke en overraskende udvikling. Vi har længe været på vej i et Europa, hvor det bliver sværere og sværere og finde fælles løsninger, siger han.
På den modsatte og EU-skeptiske fløj glæder man sig derimod over resultatet af briternes folkeafstemning. For Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU er resultatet det, hun havde håbet på.
- Det er en sejr for demokratiet. Nu har briterne mulighed for at løsrive sig fra EU's krav om nedskæringer på velfærden, siger hun.
- Nu er det på tide, at den danske befolkning også bliver hørt. Folkebevægelsen mod EU opfordrer den danske regering til at følge det britiske eksempel og udskrive en folkeafstemning om EU i Danmark.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.