Dansk skuespiller dropper ikonisk rolle

Underholdning
Jan Linnebjerg er påbegyndt nedtællingen til at stoppe som nissen Pyrus. (Foto: Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix (arkiv))

Måske bliver nissefiguren Pyrus aflivet i baghaven, spøger Jan Linnebjerg. Han synes, han er ved at være for gammel til den ikoniske rolle.

Det er tæt på at være slut med Pyrus. Eller den Pyrus, som danskerne har kendt gennem mere end to årtier.

Til næste år er det 25 år siden Jan Linnebjerg første gang trak i Pyrus-tøjet, og fik sit folkelige gennembrud i TV2’s julekalender "Alletiders Jul".

Jan Linnebjerg siger til DR, at det er lidt mærkeligt at skulle spille en 19-årig og så samtidig være knap 60 år.

- Men jeg synes, at det går meget godt, siger han og tilføjer, at han glider ind i rollen et år mere:

- Så er vi nok ved at være derhenne, siger Jan Linnebjerg.

Artiklen fortsætter under billedet ....

En 24 år yngre Jan Linnebjerg ses her helt til højre fra dengang "Alletiders Jul" var ny. "Alletiders Jul" blev sendt første gang i 1994 og er siden blevet genudsendt i 2004 og 2016. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix (arkiv)

"Alletiders Jul" med Jan Linnebjerg, Paul Hüttel, Jesper Klein, Jeanne Boel og Karen Gardelli gled henover tv-skærmen første gang i 1994.

Her blev den et brag af en succes med et snit på knap 1,4 millioner seere. Siden har den nu 58-årige Jan Linnebjerg hver november og december iklædt sig nissetøjet og underholdt store og små i indkøbscentre landet over.

Jan Linnebjerg er ikke helt sikker på, hvornår han trækker stikket, men det bliver nok når han fylder 60 år ...

- ... eller når han har 25 års jubilæum, så kan det godt være, at vi på en eller anden måde skulle se, om vi ikke kunne få afrundet det. Men om det bliver med et stort show eller det bliver en human aflivning i baghaven, det ved jeg ikke, siger Pyrus aka Jan Linnebjerg til DR.

Han runder 60 i januar 2020.

Jan Linnebjerg forvandler sig til Pyrus i november og optræder i storcentre rundt om i landet. Her har han godt fat i nissefans i Ballerupcenteret i 2014. Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix (arkiv)