Dansk Ryder Cup-kaptajn: Deler ikke vennetjenester ud

Sport
Den danske Ryder Cup-kaptajn, Thomas Bjørn, forsikrer, at det bliver de 12 bedste spillere, der skal forsøge at vinde Ryder Cup-trofæet tilbage fra USA i 2018. (Foto: Foto: Franck Fife/AFP)

Thomas Bjørn håber, at Paul Casey vil vende tilbage til European Tour forud for Ryder Cup i 2018 i Europa.

Der bliver ikke delt vennetjenester ud, når danske Thomas Bjørn skal sætte sit 12 mand store europæiske hold til Ryder Cup i 2018.

Den danske kaptajn fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at det er rigtigt, at han har opfordret briten Paul Casey til at komme tilbage og spille på den europæiske tour, så det igen er muligt for ham at stille op for det europæiske hold til Ryder Cup.

Men han understreger, at Casey under alle omstændigheder kun kommer med til Paris i 2018, hvis danskeren mener, at han er god nok.

- Jeg vil ikke føle mig tvunget til at tage ham (Casey, red.) med, da jeg skal vælge de 12 bedste spillere til mit hold, siger Bjørn.

- Hvis vi skal have en chance for at vinde, så skal vi have de 12 bedste spillere med. Hvis Paul er blandt de 12 bedste, så er han med. Hvis han ikke er det, så er han ikke med, og det ved Paul godt.

Paul Casey spillede senest Ryder Cup i 2008, men blev forbigået med hensyn til et wildcard i 2010.

Siden da har Casey spillet på den amerikanske tour, hvor han har imponeret de seneste to år og været tæt på at vinde flere turneringer.

Det er de seneste to års præstationer, der har fået danskeren til at kontakte englænderen og opfordre ham til at gøre sig tilgængelig for det europæiske hold.

- Det handler om at gøre ham tilgængelig, når man tænker på, hvordan han har præsteret de seneste år. Det ville være vanvid at have en situation, hvor han ikke er tilgængelig for os, siger Bjørn.

Ryder Cup er en af golfsportens mest prestigefyldte turneringer, hvor Europa og USA hvert andet år dyster mod hinanden, og i 2016 vandt USA på hjemmebane i Minnesota.

Hvert hold består af 12 af de bedste spillere i verden, og i september 2018 spilles Ryder Cup på Le Golf National-banen i nærheden af Paris.

Thomas Bjørn blev i 2016 valgt til at være kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018.

/ritzau/