Mange pakistanere håbede på, at oppositionspolitikeren Benazir Bhutto kunne frelse Pakistan fra præsident Musharrafs korrupte regime, der har trukket landet ned i yderligere korruption og fattigdom.
Men i dag døde håbet sammen med Benazir Bhutto, der blev dræbt ved et selvmords-angreb under et vælgermøde i Rawalpindi, kun få dage før valget den 8. januar.
- Det er frygtelig tragisk for Pakistan. Mange, især fra arbejder- og middelklassen, håbede, at hun kunne være med til at genåbne Pakistan som et mere demokratisk land, hvis hun kom til magten, siger den socialdemokratiske politiker og forfatter Rushy Rashid til Avisen.dk.
Hun voksede som barn op i Pakistan, da Benazir Bhuttos far, Zulfikar Ali Bhutto, var premierminister og Rushy Rashids egen far var meget aktiv i Bhuttos parti Pakistan Peoples Party.
Nu frygter hun, at partiet går i opløsning, og at Pakistan bliver kastet ud i en blodig borgerkrig.
- Der er ingen i Peoples Party, der i dag kan løfte arven fra Bhutto. Og jeg er virkelig bange for, at det her ender med et ragnarok i Pakistan, en borgerkrig, hvor alle vil kæmpe mod hinanden, fordi det er uklart, hvem der dræbte Bhutto; islamister eller Musharrafs folk, siger Rushy Rashid.
SF s medlem af Udenrigsudvalget, Kamal Qureshi, er enig. Tidligere i dag ringede han til sin familie i Pakistan for at advarer dem mod at forlade hjemmet.
- Vi må ikke undervurdere effekten af det her. Jeg tror, at det vil destabilisere landet i sådan en grad, at det vil minde om en ny tsunami i området. Vi taler altså om et kæmpe land med atomvåben og 160 millioner frustrede indbyggere. Det vil gå amok, og ingen - heller ikke skolebørn - kan føle sikre på, at de kommer hjem i live, når de forlader hjemmet. Folk er allerede begyndt at skyde i gaderne, siger Kamal Qureshi.