Dansk firma fyrede 250: Skiftede navn dagen før konkurs

Dagen inden konkursbegæringen skiftede Dahl A/S pludselig navn til det anonyme Selskabet af 18. juli 2018 A/S. (Foto: Google Maps)

Byggefirmaet Dahl A/S skiftede til et helt anonymt navn, dagen før det gik konkurs. Nu skal 250 ansatte finde nyt arbejde.

I fredags kunne Avisen.dk skrive, at 250 ansatte i den danske byggevirksomhed Dahl A/S mister deres job som følge af konkurs. Nu viser det sig, at virksomheden har ændret navn i dødsfasen.

Dagen inden konkursbegæringen skiftede Dahl A/S pludselig navn til det anonyme Selskabet af 18. juli 2018 A/S. Det viser en registrering i CVR-registret, skriver finans.dk.

Faresignalerne var begyndt at melde sig for de ansatte håndværkere: lønnen udeblev og det var blevet svært at få materialer leveret til virksomheden.

- Det er ikke ukendt i branchen, at hvis det begynder at være svært at få materialer, så er der noget i gærde, sagde Niels Bergløv, der er faglig sekretær i Dansk El-Forbund i Hovedstaden, til Avisen.dk.

Omsætning for 400 millioner

Dahl A/S lavede tømrer,- el- og snedkerarbejde og havde hovedsæde i Rødovre. Firmaet omsatte årligt for over 400 mio. kr., men har haft svært ved at skabe en sund indtjening.

Det viser selskabets regnskaber, der gennem årene er svinget fra pæne overskud til endnu større underskud, skriver finans.dk.

Milliontabet i 2017 skyldtes bl.a., at der blev konstateret betydelige fejl hos en underleverandør i forbindelse med en totalentreprise. Det fik Dahls revisor til at advare om den fortsatte drift.

- Afklaringen af de endelige økonomiske konsekvenser heraf er fortsat ikke afsluttet, men med baggrund i foreløbige opgørelser vurderes det, at der er tale om betydelige beløb, skrev revisoren i regnskabet.