Dansk band smider bombe på live tv: Vi stopper!

Underholdning
Dúné er især kendt for sine eksplosive koncerter og har turneret massivt siden 2004. (Foto: Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix (arkiv))

Rockbandet Dúné lod en bebudet bombe sprænge direkte på tv. Bandet spiller sin sidste koncert i Store Vega.

Rockbandet Dúnés koncert i Store Vega 25. august blev onsdag pludselig forvandlet til en farvel-koncert.

For åben skærm i TV 2-programmet "Go' Morgen Danmark" sagde bandets nuværende tre medlemmer, at de i fred og fordragelighed har valgt at opløse bandet.

For mange er det et bebudet brud mellem forsanger Mattias Kolstrup, bassist Piotrek Wasilewski og keyboardspiller Ole Bjórn.

De har været en del af bandet de seneste 15 år, mens Mattias Kolstrup har været med siden bandet blev stiftet i 2001 under navnet The Black Headed Gulls.

- Det var mig, der ringede til drengene. Vi havde allesammen haft en mavefornemmelse i nogen tid. Jeg fremlagde det sådan, at vi skulle trække håndbremsen. Og selvom det var mig, der lavede opkaldet, så rystede mine hænder. Jeg havde det så klamt over det, sagde Mattias Kolstrup i "Go' Morgen Danmark" og tilføjede:

- Men når man rykker på en mavefornemmelse og gør alvor ud af det, så kan man mærke, om det var rigtigt eller forkert.

Ifølge Ole Bjórn, bliver det svært at sige farvel til hinanden, koncerterne og de mange fans:

- Men jeg synes, vi har et ansvar over for den arv, vi har været med til at skabe. Enten kan vi være uærlige eller ærlige overfor os selv, men vi skal huske hinanden på den mavefornemmelse og følelse, vi har lige nu, så vi ikke får en idé om et halvt år om, at vi skal ud og spille igen, fordi vi savner det.

Dúné har udgivet fire albums, har turneret kraftigt i Europa og Japan og har været opvarmningsband for blandt andre Foo Fighters og Muse.

Udover Store Vega spiller Dúné i den kommende weekend på SmukFest.