Danmark vinder VM-bronze i bagværk

De danske VM-bronzevindere: Siri Pallesen, Mikkel Hansen og Asger Hansen. (Foto: Bager- & Konditormestre i Danmark)

Mens håndboldherrerne har det svært ved EM i Sverige, har Bagerlandsholdet netop vundet bronze ved VM i Paris.

Bagerbranchen har i mange år haft det svært i Danmark. Men i de seneste år er der kommet mere positive vinde for butikkerne, der igen stiger i antal.

Og nu har Det Danske Bagerlandshold – for første gang nogensinde – stillet sig på podiet ved VM i Paris med en velfortjent og hårdt tilkæmpet tredjeplads. Kun overgået af Japan på andenpladsen og Kina på førstepladsen.

Holdet formåede dermed at slå de hjemmebanefavoritterne fra Frankrig og de tidligere vindere fra USA.

Holdet, der består af Siri Pallesen, Asker Hansen og Mikkel Hansen bagte sig til hæderen ved at levere et næsten fejlfrit stykke arbejde gennem otte timers intenst arbejde søndag, hvor der blev bagt alt fra baguettes, specialbrød, wienerbrød, fastfood og et såkaldt skuestykke (en skulptur i brød).

Her var der meget få fejl i det danske arbejde og alle dommere blev meget imponerede af smagen i de danske produkter – særligt på fastfooden.

Og dermed var podiepladsen hjemme.

Hård træning bar frugt

Holdet havde alle svært ved at forstå, at deres hårde træning – som de gør i deres fritid – bar så meget frugt som det gjorde.

- Jeg har slet ikke forstået det endnu, siger Siri Pallesen, der er konkurrencens yngste med blot 22 år og som endda stadig er i lære hos Hals Bageri i Aalborg.

Det samme fortæller både Mikkel Hansen og Asger Hansen, der begge var fulde af store smil.

- Vi har trænet til det her i måneder og haft det som et mål for landsholdet at komme til VM, men vi havde ikke troet, at vi skulle stå her, siger Mikkel Hansen, der er mester i eget bageri, Pompei i Ribe.

Både han og Asger Hansen er yders erfarne konkurrencedeltagere med sejre i nationale og nordiske konkurrencer bag sig.

- Jeg har vundet guld før. Men det her er større end alt det andet, fortæller Asger Hansen.

Holdet skal nu bruge dagen på at fejre sejren inden turen onsdag går mod Danmark, hvor holdet lander i Kastrup Lufthavn kl. 14.20.