Christian Eriksen revser DBU: Det er ubehageligt at høre på

(Foto: Foto: Ritzau Scanpix)

Det er uretfærdigt, når DBU beskylder spillerne for ikke at tænke på andre end sig selv, siger Eriksen.

Konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og spillerne på det danske herrelandshold brød i weekenden ud i lys lue.

Først indstillede DBU forhandlingerne om en ny landsholdsaftale, så tilbød spillerne at forlænge den tidligere aftale, men det afviste DBU og tog spillernes tilbud som en afbud til denne uges to landskampe.

Mandag tager en af Danmarks største fodboldprofiler, Christian Eriksen, bladet fra munden.

Tottenham-spilleren synes, at det er uretfærdigt, at DBU har antydet, at spillerne kun tænker på sig selv og deres pengepung.

- Det er da os spillere, der hvert år spiller et kæmpestort millionoverskud hjem til DBU, siger Eriksen til Ekstra Bladet.

- DBU fortæller gerne i medierne, at nu skal vi også se på sammenhold, fællesskab og solidaritet - som om vi er helt ligeglade med helheden. Er det ikke det, vi gør, når vi altid med stort humør stiller til eksempelvis DBU's arrangementer med børn. Som når jeg er hjemme i min barndomsklub og spille fodbold med børnene.

- Det er ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at tænke på andre end os selv. Det er i virkeligheden rigtig ubehageligt at høre på.

Den største knast i forhold til en ny landsholdsaftale omhandler de kommercielle rettigheder.

Christian Eriksen mener, at der skal være en klar aftale om, hvad DBU kan tillade sig, og hvad spilleren må, når de optræder i landsholdsregi. Han mener samtidig, at spillerne skal kunne indgå individuelle aftaler i forhold til deres kommercielle rettigheder.

Danmark skal efter planen spille to landskampe i denne uge. Onsdag mod Slovakiet og søndag mod Wales.

/ritzau/