Chokbesked til lærere: I skal 33.000 kroner ned i løn

Bestyrelsen på Rynkeby Friskole har besluttet at sætte lærernes løn ned med 33.000 kroner. Det får Frie Skolers Lærerforening til at indkalde til demonstration, skriver Lærerforeningen på deres hjemmeside. (Foto: Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix)

På Rynkeby Friskole på Fyn har bestyrelsen valgt at fjerne lærernes løntillæg på 33.000 kroner. Det får lærerne til at demonstrere onsdag eftermiddag.

Da lærerne på Rynkeby Friskole på Fyn mødte ind på arbejde tirsdag morgen, var det til en lønnedgang på 33.000 kroner - eller cirka 2.750 kroner om måneden. Det skriver Frie Skolers Lærerforening på deres hjemmeside.

Skolens bestyrelse har besluttet helt at fjerne lærernes lokale løntillæg, som altså betyder, at hver lærer bliver 33.000 kroner fattigere om året. 

Det får Frie Skolers Lærerforening op af stolen.

- Det er en fuldkommen uanstændig måde, lærerne bliver behandlet på, siger formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup i en artikel på Lærerforeningens nyhedsside

Mister hele deres løntillæg

Det hele begyndte med, at bestyrelsen ville sætte lærernes løn ned med 18.000 kroner om året, fordi skolen står i økonomiske problemer. Men det sagde lærerne nej tak til. 

De fejlslagne forhandlinger førte så i stedet til, at lærerne mistede hele deres lokale løntillæg.

Ifølge Uffe Rostrup viser forløbet, hvor ulige magten er mellem bestyrelse og lærere, og at lønsystemet slet ikke fungerer.

- Bestyrelsen behøver ikke at udvikle lønnen eller forhandle om den. For hvis der ingen aftale bliver, så bortfalder alle tillæg, og det går ensidigt ud over lærerne. Det er helt urimeligt, siger Uffe Rostrup i artiklen på Frie Skolers Lærerforenings nyhedsside.

Indkalder til demonstration

Den voldsomme lønnedgang har fået Lærerforeningen til at arrangere en demonstration foran skolen onsdag eftermiddag klokken 14.30. Og det støtter formanden for de lokale folkeskolelærere op om.

- Vi er solidariske med dem i kampen for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det, synes jeg, er vigtigt at vise, og derfor tager jeg i hvert fald til demonstrationen, og jeg håber, at vi kan komme en håndfuld fra kredsstyrelsen, siger Peter Lund Andersen til fagbladet Folkeskolen.