CHOK: Nyfødt smittet med corona

Corona
Den lille dreng eller pige – det melder historien ikke om – har enten fået smitten inde i sin mor eller lige efter fødslen. (Foto: Scanpix)

Verdens yngste smittede med corona er kun én dag gammel.

En mor i Middlesex i England fødte en sund og velskabt baby i går. Moren havde det til gengæld ikke så godt og led af lungebetændelse. Hun var blevet testet et par dage før, da hun var højgravid, men kendte ikke resultatet før efter fødslen.

Babyen blev testet umiddelbart efter fødslen, og her blev det klart, at denne var smittet med Covid-19, og på samme tid kom morens positive resultat.

Mor og baby er nu i behandling på hver sit hospital i London. Lægerne i England er meget bekymrede for dette nye tilfælde, for indtil videre har anbefalingerne lydt, at mødre med corona-virus ikke kan smitte sine nyfødte, og de kan oven i købet amme dem. Nu er man i tvivl, også fordi, man ikke ved, om babyen allerede var smittet ved fødslen, eller om det blev det umiddelbart efter, skriver The Sun.

Heldigvis har både mor og baby det efter omstændighederne godt. Babyer og små børn får kun milde reaktioner på smitten.

Største hop i antal smittede

I går steg antallet i England af smittede fra 208 til 798, men premierminister Boris Johnson tøver med at lukke skolerne.

– Vi følger eksperterne, som fortæller os, at det vil være meget værre at lukke skoler end at holde dem åbne, fortalte han på et pressemøde i går i England, som på samme tid aflyste alle fodboldkampe i Premier League og de andre ligaer.

Flere politikere har rejst kritik mod Boris Johnsons beslutning og siger, at skoler kommer til at lukke snart, så hvorfor ikke allerede nu?