Chok: Han købte Rolex i 1974 for en slik – millioner værd i dag

Et must for alle ur-samlere verden over: Rolex Daytona Oyster Cosmograph. (Foto: Rolex)

En mand i det populære "Antique Roadshow" fik sig sit livs chok, da han ville vurdere sit ur.

En ældre fyr tog hen til det populære "Antique Roadshow", da det besøgte hans hjemby Bonanzaville i Fargo i staten North Dakota.

Her medbragte han sit ur for at få det vurderet. Det var et Rolex, men ikke hvilket som helst Rolex. Uret var et såkaldt Rolex Oyster Cosmograph Daytona (Reference no. 6263.). Det er et ekstremt sjældent og kostbart ur, som blev berømt, da Paul Newman bar et i filmen "Winning" fra 1969.

Manden havde købt det, da han var soldat for $345 dollar i 1974. Valuaren fortalte, at i dag ville det mindst være $400.000 værd (2.7 mio. kr). Det fik manden til at falde bagover og nærmest besvime i chok. Men de gode nyheder var ikke slut endnu.

Fordi han aldrig havde gået med det, havde begge originale æsker, det kom med samt alle kvitteringer, så var det som et helt nyt ur og muligvis det flotteste i hele verden af sin slags, og prisen ville derfor mere sandsynligt lyde på mellem $500- og 700.000 (4.8 mio.).

Det originale solgt for 100 mio.

Paul Newmans ur, som han dog havde gået med og ikke bare lagt i en æske, blev i 2017 solgt for svimlende 100 mio. kroner ($15.5 mio.) på en auktion.

Om den nyslåede millionær fra South Dakota agtede at sælge sit, melder historien ikke noget om, men en bedre dag blev det for manden, som i øvrigt var krigsveteran fra Vietnam.

Se hans reaktion her.

Først står han ligeså roligt, indtil han får prisen at vide... Foto: CNN/PBS Antiques Roadshow

.... man kan kun lige se hans sko, da han trimlede om på jorden af glæde. Foto: CNN/PBS Antiques Roadshow