Mens ansatte skal spare og vise løntilbageholdenhed, holder cheferne lønfest - i hvert fald nogle af dem.
27 procent af danske chefer har det sidste år scoret en lønstigning på ti procent. Det viser den årlige funktionær- og cheflønstatistik fra Multidata og Center for Ledelse.
Statistikken viser dog også, at der er stor forskel på, hvad danske topchefer det sidste år har kunnet proppe ekstra i lønningsposen.
Hver femte chef har således helt måttet vinke farvel til en lønstigning i år.
Og i gennemsnit har de administrerende direktører fået halveret deres bruttolønstigning sammenlignet med sidste år. De har således i år fået en stigning på lige under fire procent mod små ni procent sidste år.
Konsulentchef Dino Turchi fra Multidata siger, at mange chefer har vist løntilbageholdenhed på grund af finanskrisen. Også fordi de ønsker at holde deres egen sti ren, før de eventuelt foretager indgreb i medarbejdernes løn.
Derfor undrer det ham også, at 27 procent af topcheferne har fået lønstigninger på over ti procent.
"Jeg havde troet, at en endnu større del af cheferne havde vist løntilbageholdenhed på grund af krisen, men en del af forklaringen er måske, at virksomhederne er bundet af allerede indgående aftaler om lønstigninger," siger Dino Turchi til Newspaq.
Udover lave lønstigninger - for de fleste chefers vedkommende - har direktørerne også måtte lide den tort at køre rundt i mindre prangende biler.
Hvor en direktørbil sidste år i snit kostede 505.000 i indløbspris er prisen i år faldet til 492.000 kr.
I alt 172 virksomheder med i alt 4.469 topledere har deltaget i undersøgelsen.