Administration 

Cecilie Frøkjær får nyt program om sig selv

Kendte
Cecilie Frøkjær foran en væg med to billeder af hende
Komiker Casper Christensen, udenrigkorrespondent Ulla Terkelsen, cremekonge Ole Henriksen, rockmama Sanne Salomonsen, komiker Jan Gintberg og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er blandt Cecilie Frøkjærs gæster i det nye tilbagebliksprogram "Deja-vu med Frøkjær". (Foto: Jesper Grønnemark/TV2/Free)

Tv-værten har 25-års jubilæum og ser tilbage på nogle af sine mindeværdige interview og gæster i nyt program.

Det er umuligt at komme med et præcist antal, men skal Cecilie Frøkjær give et bud på, hvor mange interviews hun har lavet i løbet af de 25 år, hun har været på skærmen, anslår hun i omegnen af 10-12.000.

En lillebitte brøkdel af dem kigger hun nu tilbage på - med hovedpersonerne selv - i tilbagebliksprogrammerne "Deja-vu med Frøkjær", som har premiere på TV2 Charlie 1. februar.

- Jeg har haft 25 års samtaler med mennesker, der alle sammen havde et projekt, en drøm, en mening, en nyhed eller en historie, fortæller Cecilie Frøkjær.

Cecilie Frøkjær var 28 år gammel, da hun ung og uprøvet entrerede TV2's nye morgensatsning, "Go' Morgen Danmark".

Hun havde end ikke afleveret sin hovedopgave på Journalisthøjskolen, da hun og medværten Michael Meyerheim sagde "godmorgen" til seerne første gang den 2. december 1996.

Casper var sød og Gintberg sjov

Thomas Helmig stod klar i kulissen som morgenens musikalske indslag. Men hvem den allerførste person, som sad i den bløde sofa over for hende, var, husker hun ikke.

Det har ikke været muligt at finde programmet i arkiverne - hendes forældre optog udsendelsen, men den ligger på et vhs-bånd et eller andet sted i en kælder nu.

Fredagens gæster i premiereugen står derimod tydeligt i erindringen - det var nemlig Jan Gintberg og Casper Christensen, der dengang lagde lytterne ned i DR's radiosatireprogram "Tæskeholdet".

Begge komikere gæster Cecilie Frøkjær her 25 år efter i "Deja-vu med Frøkjær".

- Interviewene med Gintberg var, som jeg huskede dem - vi griner enormt meget og er fuldstændig i synk. Casper Christensen syntes jeg derimod, var en stor mundfuld, siger hun.

- Han var så kæmpestor, og jeg havde en ærefrygt og usikkerhed over at interviewe ham, for jeg havde følelsen af, at jeg ikke vidste, hvad han kunne finde på, fortæller Cecilie Frøkjær.

- Det har været virkelig interessant at gense interviewene, og hvordan ens hukommelse ikke altid er helt stabil, men kan være farvet af de følelser, der kører rundt i ens krop. Det var alt sammen inden i mig, for når jeg ser interviewene, er Casper sød, venlig og imødekommende. Andet står krystalklart.

Kloge ord fra psykologer

Svarene fra to psykologer i to forskellige interview sidder stadig i Cecilie Frøkjær.

Den ene interview handlede om parforhold, og Cecilie Frøkjær spurgte psykologen, om man måtte sige alt i en konflikt.

Hun svarede, at man må sige, hvad man vil, og betale, hvad det koster.

- Det var sådan en sætning, hvor jeg tænkte: "Gud, hvor er det godt sagt!", og den har jeg taget med mig, for alting kommer jo med pris, siger Cecilie Frøkjær.

- Der er masser af gange i ens liv - i parholdet, på arbejdet eller i forhold til ens børn, venner eller forældre - at man må gøre op med sig selv, om man vil tage konsekvensen eller holde sin kæft.

En anden sætning, som Cecilie Frøkjær tog med sig, var rådet fra en psykolog om aldrig at spørge sit barn, om det vil eller ej, men om det vil selv, eller om man skal hjælpe.

- Det er virkelig interessant at tage balladen ud af konflikten, og det optog mig meget dengang, jeg selv stod som småbørnsforælder, siger Cecilie Frøkjær og tilføjer:

- Det har været en kæmpe gave at få så meget information. Jeg har siddet over for så mange forskellige eksperter - you name it - og de har været der.

Fire statsministre og en dronning

Cecilie Frøkjær skatter som journalist samtalen.

Hun nævner folketingsvalget i 2019, hvor alle partilederne var i studiet for at fortælle, hvad de var rundet af - ikke om tiårsplaner og bekendtgørelser - og et interview med skuespillerinden Lone Bastholm, som satte ord på at være single i sine 60'ere og sårbarheden over at vise sin modne krop frem for en mand igen.

I sine 25 år som journalist har Cecilie Frøkjær interviewet kendte, glemte, popstjerner og politikere - og alle derimellem.

Der er mange, der har mejslet sig fast, og særligt den første statsminister, Cecilie Frøkjær interviewede, står skarpt som definerende og vigtigt i hendes videre karriere.

- Meyerheim var meget mere erfaren end mig, men jeg havde travlt med at udligne den forskel, og han var også kun interesseret i, at vi blev ligeværdige så hurtigt som muligt.

- Hver gang statsministeren havde været i studiet, spurgte jeg, hvornår jeg fik ham. Jeg ville ikke være et "armpiece", jeg kunne også lave tunge interviews, fortæller Cecilie Frøkjær.

- Det var meget vigtigt for mig som ny tv-vært og nyuddannet, ung kvinde at manifestere og markere mig udadtil for gæsterne og for seerne.

Efter et halvt år sad Poul Nyrup Rasmussen over for hende.

Siden har hun interviewet hans fire efterfølgere - Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen - og statsoverhovedet, som i samme periode har bestredet posten, dronning Margrethe.

Mindeværdigt, fortæller Cecilie Frøkjær.

Samlebånds-samtale

Gennem sine 25 år har hun også interviewet en vaskeægte popprinsesse, som dog ikke havde en royal etikette, der skulle følges, men et regime af et entourage.

Mødet med den verdensberømte superstjerne Britney Spears er et af de interviews, som måske aldrig skulle have været lavet.

Cecilie Frøkjær var fløjet hele vejen til London. Inden det var hendes tur, så hun journalister før hende komme hovedrystende ud - "are you fucking kidding me?!".

Kort efter fandt hun selv ud af hvorfor.

- Jeg prøvede med hiv og sving at skabe en eller anden forbindelse til hende, men det var tydeligt, at hun var i gang med interview nummer 35 den dag - hun var pisseligeglad, fortæller Cecilie Frøkjær.

- Hun leverede lige det, hun skulle, men intet mere, og det kan man måske godt forstå. Men det var mit møde med et system, hvor det kan blive for meget på samlebånd. Det er sikkert sådan, det foregår for internationale stjerner, og her kommer jeg, en lille lort fra Danmark i deres optik ... Men jeg var rasende bagefter.

En, der gav meget - måske mere end nogensinde før set i offentligheden, bemærker Cecilie Frøkjær - var den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis, som kort forinden havde erkendt, at sejren var cyklet på epo.

Før havde han ofte fremstået fåmælt, men interviewet blev personligt og følelsesladet.

- Det gode interview ligger i den ordentlige forberedelse. Altid, siger Cecilie Frøkjær og fremhæver også samtalen med en sorgramt Peter Palland, der havde mistet sin bedste ven, Morten, begge kendte fra dokumentaren "Er jeg da helt gak, mor?".

Cecilie Frøkjær var i slutningen af 20'erne, da hun lavede sine første interviews, og er i dag i begyndelsen af 50'erne - mellem 10- og 12.000 interviews senere.

Bor alene

Ungdommens frygtløshed er erstattet af alderens erfaring.

Når hun ser tilbage på sine første interviews i "Deja-vu med Frøkjær", var håret kort og mørkt. Hun var single, boede i en lille lejlighed på Nørrebro, røg cigaretter og levede det liv, som man nu gør, når man er i slutningen af 20'erne.

I dag har hun langt, lyst hår, et ægteskab bag sig, to større børn og en kæreste, som hun ikke bor sammen med i sin lejlighed på Frederiksberg.

Cigaretterne er - stort set - skoddet.

- Det er på alle måder et anderledes liv, men jeg kan sagtens genkende mig selv, når jeg ser de gamle klip, selv om jeg selvfølgelig skulle finde min form, siger Cecilie Frøkjær.

- Jeg kan genkende mit væsen og min måde at være vært på - den måde, jeg tager ansvaret for samtalen på og gerne vil mine gæster, og den måde, jeg spørger på, nærmest helt ned til, at jeg siger "altså" ret meget.

- Det har jeg gjort i alle 25 år, og det kan jeg åbenbart ikke udrydde. Der er et grund-dna i alle mennesker, som ikke forandrer sig, uanset om der er gået 25 år eller ej.

/ritzau/

Af Grith Larsen, Ritzau Fokus
Kø til coronatest
Nyheder

Nye tilfælde med smitsomme varianter fundet

Finn Nørbygaard portræt
Kendte

Nyt job til Finn Nørbygaard

To øer med smalt stræde imellem.
Rejser

Der er få kilometer mellem naboøer – og 21 tidszoner

side af politibil
Krimi

Politiet stopper musikvideo:

19 unge sigtet

Gadebillede fra Oslo
Nyheder

Stigende smitte:

Oslo lukker ned 

Indgang til retten i Hjørring
Krimi

Mand voldtog sine fire døtre gennem 20 år

Olof Palme portræt
Nyheder

35 år siden i dag:

Mordet på Palme

Romersk stridsvogn dækket af jord
Nyheder

2000 år gammel stridsvogn fundet

Aleksej Navalnyj i retten
Nyheder

Navalnyj sendt i straffekoloni 

Billede af en tynd ældre mand
Kendte

Peter Mygind er tæt på sølvbrylluppet:

Vi gør mange ting sammen

Polit på gerningssted
Nyheder

11 dræbt under fest

Nogle kogte æg med små ansigter på
Nyheder

Dagens afstemning:

Bliver din påske aflyst

En robåd i en lille havn
Krimi

Forbipasserende finder død person i Roskilde Havn

En stue med sofa, to stole, bord, plante og en smart lampe henover bordet
Livsstil

Indret boligen på ny

uden at bruge en krone

En dame sidder på hug, mens en øgle er på vej mod hende
Helt vildt

Se videoen:

Fodrer skildpadder –

så angriber uhyret

Et glas rosévin holdt op foran nogle vinmarker
Mad og drikke

Vi elsker rosévine

En kedel på komfur
Sundhed

Kæmpe kommune ramt

af colibakterier i drikkevandet

Vaccine ampuller med logo
Corona

Johnson & Johnson-vaccine

behøver kun et stik

Michael Olesen og Joan Divine på den røde løber
Kendte

Efter ni års kamp:

Vild med dans-stjerne

skal være far

Skyline Riyadh
Nyheder

Afværger missilangreb mod hovedstad

Haner i kaqmp
Nyheder

Mand dræbt af hane

Mand i havet klamrer sig til redningskrans
Helt vildt

Mand over bord:

Overlever 16 timer

alene i Stillehavet

Frederik og Mary på den røde løber.
Kongelige

Frederik og Mary tilbage på job

En stor elefant i en compound
Dyreliv

Dyrepasser i zoo

dræbt af elefant

En smilende mand foran Guinness-skilt
Kendte

Ølkonge i

milliarddyr skilsmisse

Liste draperet med Union Jack bæres af soldater
Nyheder

Krigsveteran får heltebegravelse

Nærbillede af en lille sorthåret mand med skægstubbe
Kendte

Umut Sakarya:

Opsiger alle

Nyheder

Mette F. skal til Israel

på vaccine-research

Folk på isen på en svensk sø i solskin
Krimi

Yderligere to mænd går

gennem isen og omkommer

En håndskrevet seddel i et restaurationsvindue
Nyheder

Rejse- og restaurationsbranchen går

glip af feriepenge-forbrug

En politibil og en adspærring
Krimi

Tragedie:

20-årig kørte familien i møde på cykel – blev dræbt

To franske bulldogs.
Kendte

Lady Gagas hunde indleveret

efter dramatisk røveri

Et gammelt maleri
Helt vildt

Van Gogh-maleri

under hammeren

En smilende Lise Rønne
Film og TV

Lise Rønnes store aften:

Glemte vi var på live

Jakob Ellemann-Jensen bliver interviewet
Corona

Ellemann vil åbne til maj 

overvågningsbilleder af røveren
Krimi

Ansat slået i ansigtet -

kender du gerningsmanden?

illustration af coronavirus
Nyheder

Sydafrikansk variant i udbrud - alle bør testes

billede af tabletter
Sundhed

Disse kosttilskud

indebærer en risiko

billede af Bubber
Kendte

Bubber

scorer

millioner

billede indefra nedrivningsklart hus
Livsstil

Værsgo: Håndværkertilbud

til tocifret millionbeløb

billede af prins harry
Kongelige

Prins Harry langer ud: De ødelagde mit mentale helbred

Nyheder

Tårnhøjt smittetal

lukker to skoler

billede fra filmen Hjertelandet
TV/Streaming

Ny filmskat kan

streames

kvit og frit

Inger Støjberg med sammenbidt udtryk
Nyheder

Støjberg rykker sammen

med Dansk Folkeparti

billede af politibil
Krimi

Trafikskænderi
endte
med knivstikkeri

billede af Thomas Blachman
Film og TV

Blachman: Oh Land skal vinde årets X Factor

kvinde får vaccination med et stik i skulderen
Corona

Nyt studie: Vaccinen

er hamrende effektiv

skuespilleren Mads Mikkelsen holder sig for det ene øje
Kendte

Mads Mikkelsen

runder millionen 

x factor deltager nicoline kristensen smiler
Underholdning

X Factor-darling:

Stort at være favorit

bertel haarder iført jakke og slips
Nyheder

Dagens afstemning:

Kommer du til at

savne Bertel Haarder? 

dronning elizabeth i pink outfit
Kongelige

Dronningen langer ud

efter vaccine-nægtere:

Tænk på andre  

mette frederiksen og pressen til pressemøde foran øksnehallen i København
Nyheder

Mette F: Danmark er

meget mere åben i maj

felix smith og kæresten marie smiler til kameraet
Kendte

Felix og kæresten

flytter fra hinanden 

df-politikeren Morten Messerschmidt sidder med fingeren under hagen
Nyheder

Medie: Messerschmidt

skjulte dokumenter

i svindelsag

bertel haarder sidder i folketingssalen
Nyheder

Slut for Bertel Haarder:

- Jeg har aftjent min

værnepligt 

gult skilt viser vej til vaccinecenter
Corona

Generalprøve: 35.000

vaccineres fredag

to amerikanske politikere sidder og taler ved pressemøde
Nyheder

Skal undersøges

for sexkrænkelser

båd ligger på tilfrosset sø
Krimi

Gik gennem isen: 
Fire mænd omkom

En blå og hvid malet skål
Helt vildt

Købt for 200 kroner

loppemarked kan

sælges for millioner

Frank Jensen under pressemødet, hvor han trak sig som overborgmester
Nyheder

Krænkede 12 gange:

Jeg er lettet

En masse redningsfolk både ambulance og brandmænd i mørket lyst op af blåt udrykningslys.
Krimi

Frygtelig ulykke:

Klemt ihjel under traktor

Pascal Soriot med tilbagestøget mørkt hår iført jakkesæt, skjorte og slips.
Corona

Vaccine-boss: Alle

arbejder i døgndrift

Et stort skib fotograferet ude på havet. I forgrunden er en form for busk, så man kan fornemme at det store skib ikke er langt fra land.
Dyreliv

Tusindvis af dyr

fanget på skib

i flere måneder

Lady Gaga synder til Joe Bidens indsættelse.
Kendte

Gagas hunde kidnappet

- hundelufter skudt

Et toilet med opslået bræt.
Nyheder

Her vil de teste

spildevandet

for virus 

Nærbillede af Nicklas Bendtner der ser "hård" ud.
Kendte

Bendtner i nyt

klammeri med loven

Nærbillede af Morten Østergaard med en meget alvorlig mine.
Nyheder

Morten Østergaard:

Helt færdig med politik

interiør i rumkøretøj fotograferet på mars
Helt vildt

Danske tegninger

fotograferet på Mars

Mette Frederiksen giver hånd til en af Godhavns-børnene.
Nyheder

Godhavns-børn får erstatning:

300.000 kroner hver

Davids Foster og konen Katharine McPhee poserer
Kendte

71-årig stjerne

far for sjette gang

ske med sorte peberkorn ligger på et bord
Mad og drikke

Tilbagekalder

kosttilskud

hund kigger ind ad åben dør
Nyheder

Dagens afstemning:

Låser du døren? 

billedcollage med protrætter af skuespillerne Jens Jørn Spottag, Kirsten Olesen og Paw Henriksen
Sundhed

Kendte står frem:

Vi er også ramt

af sygdommen

nøgle sidder i dør
Livsstil

Derfor skal du låse døren

når du er hjemme 

Krimi

Frifundet for drab

på radiovært 

person vaccineres med sprøjte i overarmen
Corona

Lover snarlig vaccine

til svage borgere

tre deltagere i x factor poserer for kameraet
Underholdning

Her er vinderen

af X Factor

bil i brand
Krimi

Bydel hærges

af bilbrande 

skuespilleren Kelsey Grammer poserer
Film og TV

Frasier

vender tilbage

vaccineglas fra virksomheden moderna står på et bord
Corona

Tester vaccine mod

sydafrikansk variant