Butiksansatte strømmer på efteruddannelse

Arkivfoto. De butiksansatte har ret til to ugers uddannelse. (Foto: Foto: BRANDERUP GORM Polfoto)

Knap 900 butiksansatte har i løbet af de seneste to år taget en efteruddannelse. HK Handel og Dansk Erhverv jubler.

En uddannelsespatrulje har fået næsten 900 butiksansatte til at tage sig en efteruddannelse de seneste to år. HK Handel og Dansk Erhverv opfatter derfor deres fælles projekt "Uddannelses-ambassadører" som en stor succes.

Det fortæller DR Midt & Vest.

Henrik Hartmann er indehaver af Hartmann Guld i Skive, og han er én af dem, der har haft besøg på arbejdspladsen:

- Vi har alle brug for at komme af sted og lære noget nyt. Men det er jo nemmere bare at køre videre i samme spor, siger Henrik Hartmann til DR Midt & Vest.

Hans idéer om at sende de ansatte på kursus blev aldrig til noget, så han blev glad, da uddannelsesambassadørerne fra HK Handel og Dansk Erhverv besøgte butikken i Skive sidste efterår.

Flere af hans ansatte blev inspireret til at tage på kursus.

De butiksansatte har ret til to ugers uddannelse. Det har de nemlig selv indbetalt til gennem en fond, forklarer Britta Appel fra HK Handel. Hun er selv uddannelsesambassadør:

- Min fornemmelse, når vi er ude i virksomhederne, er, at de fleste ikke ville have taget på kursus, hvis ikke vi havde opsøgt dem, siger hun til DR Midt & Vest.

Omkring 250 butikker på landsplan har haft besøg af virksomhedsambassadører de seneste to år, og 870 ansatte er begyndt på et selvvalgt kursus.

Projektet blev skrevet direkte ind i parternes overenskomst for et par år siden. Ordningen udløber til sommer.