'Burkinier' og kønsopdelt svømmeundervisning får høvl af Venstre

Det er misforstået hensyn og fejlslagen integration, når Hovedstadens Svømmeklub kønsopdeler undervisningen, så nydanske piger kan gå til svømning uden drenge på holdet, mener Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen. (Foto: Foto: Batareykin/colourbox/Free)

Det er misforstået hensyn, når en svømmeklub lader nydanske piger gå til svømning uden drenge, lyder det.

Hovedstadens Svømmeklub tager de forkerte hensyn, når de tillader piger med indvandrerbaggrund at gå til svømning uden drenge på holdet.

Det siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter at det i Berlingske er kommet frem, at svømmeklubben kønsopdeler undervisningen. Det har fået flere hundrede piger fra det socialt udsatte boligområde Tingbjerg til at starte til svømning.

Derudover er svømmehallens vinduespartier slørede, og klubben har indkøbt såkaldte burkinier til de piger, der ønsker at tage uddannelsen som svømmetræner, hvor kønsopdeling ikke kan forventes.

Men det er helt forkert, mener Jakob Ellemann-Jensen.

- Det her er et af de misforstået hensyn, som vi har taget de sidste 40 år, som har fået hele integrationsindsatsen til at slå fejl. Jeg forstår godt tankegangen, men man gør de mennesker en bjørnetjeneste.

- I Danmark kan man godt gå i svømmehallen uden risiko for at blive forulempet og være nervøs for at møde en dreng. For sådan gør vi i Danmark, og det bliver man nødt til at acceptere, når man lever i det danske samfund, siger han.

Hvis nu det kan få flere af de her piger til at gå i svømning, hvorfor er det så stort et problem?

- Det er vigtigere at få pigerne integreret, end det er at lære dem at svømme.

/ritzau/