De 60.000 gæster, som de næste dage lægger vejen forbi Folkemødet på Bornholm, giver en meromsætning til erhvervslivet på solskinsøen på 21,7 millioner kroner.
Det viser en udregning fra Center for Regional- og Turismeforskning, som fagbladet 3F har fået foretaget. Med i regnskabet er alt fra køb af aviser til taxaforbrug.
Lene Feldthus Andersen, direktør i Center for Regional- og Turismeforskning, slår fast, at Folkemødet har en kæmpe betydning for turismen på Bornholm.
- Der har generelt været en afmatning i turistbranchen på Bornholm, så det betyder rigtig meget, at så mange mennesker kommer på besøg, siger hun, til fagbladet.
- Både her og nu, men også på sigt i forhold til at skabe en øget bevidsthed om Bornholm. Blandt andet er det rigtig godt, at Folkemødet ligger i juni, hvor de almindelige turister ikke er begyndt at komme endnu, siger hun.
Tal fra den kristelige fagbevægelse Krifa Bornholm viser, at antallet af ledige halveres under Folkemødet. Der er halvt så mange ledige i juni som i januar, oplyser Krifa.
I dag er 70 af Krifas bornholmske medlemmer uden arbejde eller i deltidsjob med supplerende dagpenge. I januar var tallet 147.
Tine Fangel, der er ejer af Tines Gjestehûs i Allinge, hvor festivalen foregår, er særdeles glad for den årligt tilbagevendende begivenhed.
- 20 procent af vores årsomsætning får vi ind på fire dage, så vi er rigtig glade. Alle 19 værelser er bookede, og vi regner med, at cirka tusind mennesker kommer forbi vores have, hvor vi har fået lov til at skænke fadøl og servere grillpølser, siger hun til fagbladet.
Folkemødet på Bornholm er på rekordtid blevet et tilløbsstykke, og i år venter arrangørerne næsten en fordobling af deltagertallet i forhold til 2012.
Onsdag skrev Jyllands-Posten, at selve Folkemødet har svært ved at få tingene til at løbe rundt økonomisk.
Stort set alle folketingsmedlemmer ventes at være blandt deltagerne. Derfor foreslår flere bornholmske lokalpolitikere nu, at Folketinget spæder til den slukne kasse.
/ritzau/