Borgere har fået nok af lastbilchauffører: Menneskelort ligger alle vegne

Svineriet i Engesvang har stået på i ni måneder. (Foto: Foto: Google Street View)

Folk på tur i skoven med børn og hunde støder på menneskelort. Det er lastbilchauffører, som besørger i skoven.

De godt 2.000 indbyggere i stationsbyen Engesvang mellem Silkeborg og Ikast har fået nok af menneskelort, der bliver lagt i den fri natur af udenlandske lastbilchauffører.

Chaufførerne bruger en skov i udkanten af byen.

- Når man går ind mellem træerne, er det helt tydeligt, at der ligger efterladenskaber, som man skal passe på ikke at træde i, siger Engesvang-borgeren Per Abildskov til TV Midtvest.

Per Abildskov er gået sammen med andre af byens borgere for at få gjort noget ved problemet.

- Folk kan jo ikke gå tur med deres børn og hunde her uden at støde på en menneskelort. Der ligger jo klart og tydeligt toiletpapir, som er blevet smidt efter besørgelse. Man kan ikke være det bekendt, siger Per Abildskov.

Problemet koncentrerer sig omkring skoven, som ligger ved et industriområde. Her overnatter chaufførerne, men de har ikke adgang til toiletfaciliteter og bruger derfor naturen til at besørge i.

Lastbilerne holder på et kommunalt område, så Engesvang Lokalråd har kontaktet kommunen for at finde en løsning.

- Det er noget møg - helt bogstaveligt - når sådan noget foregår. I den konkrete sag er jeg glad for, at lokalrådet og andre borgere har henvendt sig, for så kan vi se, om kommunen kan hjælpe med at finde nogle praktiske løsninger, som kan gøre problemet mindre i hvert fald, siger formand for Teknik & Miljø i Ikast-Brande Kommune, Henrik Engedahl (V).

Ifølge TV Midtvest langtidsparkerer de udenlandske chauffører, og har gjort det gennem de seneste ni måneder.