Boligselskaber afviser at presse beboere i arbejde: Ikke vores opgave

- Der er brug for et øget kommunalt engagement, frem for, at vi som boligselskab løser jobformidlingsopgaven, siger direktør i KAB Jens Elmelund. (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

Det går over grænsen, hvis boligselskaber skal bestemme over beboernes indtægter og arbejdssituation, mener flere boligselskaber i hovedstadsområdet, skriver DR P4 København.

Boligselskaber skal ikke agere jobformidling og bestemme over beboernes ydelser.

Sådan lyder det fra flere boligselskaber i hovedstadsområdet, som er skeptiske overfor boligselskabet Lejerbo's nye metoder til at presse beboere i arbejde. I et prøveprojekt vil boligselskabet tage kontanthjælpen fra ledige, som til gengæld får arbejde, som Lejerbo skaffer til dem.

Blandt andet er boligselskaberne FSB, AAB og KAB kritiske. For det er at gå for langt ind over kommunens arbejde, at bestemme over beboernes jobsituation, lyder det blandt andet fra KAB.

- Der er brug for et øget kommunalt engagement, frem for, at vi som boligselskab løser jobformidlingsopgaven, siger direktør i KAB Jens Elmelund til DR P4 København.

Jens Elmelund mener i stedet, at man skal give flere ressourcer er til de jobcentermedarbejdere, der skal løse den svære opgave med at få beboerne i boligområderne ud på arbejdsmarkedet.

- Vores anbefaling er, at der sker en massiv opgradering af den kommunale indsats på det her område. Beboerne har ikke brug for en gennemsnitlig indsats, de har brug for noget ekstraordinært, siger Jens Elmelund til DR P4 København