Boko Harams selvmordsbomber sender civile dødstal i vejret
Boko Haram har i Nigeria dræbt mindst 223 civile siden april. 81 er døde som følge af selvmordsbomber. Her er ofre for et angreb i det afrikanske land ved at få hjælp. Foto: Stringer/AFP
En stigning i antallet af selvmordsbomber har fået drab på civile til at stige i Nigeria og Cameroun.

I Cameroun og Nigeria er mindst 381 civile blevet dræbt af den militante ekstremistgruppe Boko Haram i de seneste fem måneder.

Det oplyser Amnesty International i en pressemeddelelse.

Det er mere end en fordobling af civile drab fra november til marts.

Ifølge data indsamlet af Amnesty er der særligt sket en kraftig stigning i dødsfald i den nordligste region i Cameroun og de nigerianske delstater Borno og Adamawa.

Stigningen sker ifølge Amnesty, efter at Boko Haram i stigende grad er begyndt at bruge selvmordsbombere.

I flere tilfælde bruger gruppen kvinder og piger til at bære sprængstoffer ind i befolkede områder som for eksempel markedspladser.

- Boko Haram begår igen krigsforbrydelser i stor stil. Perversiteten i at tvinge unge piger til at bære sprængstoffer med det formål at slå uskyldige ihjel er bare et eksempel, siger Alioune Tine, Amnesty Internationals direktør i Vest- og Centralafrika.

Nigerias militær har flere gange erklæret Boko Haram for at være stort set nedkæmpet. Men den påstand er blevet undermineret af de seneste måneders angreb.

Boko Haram har i Nigeria dræbt mindst 223 civile siden april. 81 er døde som følge af selvmordsbomber.

Det værste angreb i Nigeria målt på dødsfald fandt sted 25. juli. Her dræbte gruppen 40 personer og bortførte tre andre i et snigangreb i Borno.

I Cameroun har Boko Haram dræbt mindst 158 civile siden april. Det er fire gange flere end i månederne fra november til marts.

Det er ifølge Amnesty blandt andet forskydningen af Boko Harams tropper fra Sambisa-skoven i Nigeria til Mandara-bjergene i Cameroun, der kan forklare stigningen af angreb i Cameroun.

Forskydningen er sket som følge af angreb fra det nigerianske militær.

/ritzau/