Boko Harams selvmordsbomber sender civile dødstal i vejret

En stigning i antallet af selvmordsbomber har fået drab på civile til at stige i Nigeria og Cameroun.
Boko Haram har i Nigeria dræbt mindst 223 civile siden april. 81 er døde som følge af selvmordsbomber. Her er ofre for et angreb i det afrikanske land ved at få hjælp.
Boko Haram har i Nigeria dræbt mindst 223 civile siden april. 81 er døde som følge af selvmordsbomber. Her er ofre for et angreb i det afrikanske land ved at få hjælp. Foto: Stringer/AFP

I Cameroun og Nigeria er mindst 381 civile blevet dræbt af den militante ekstremistgruppe Boko Haram i de seneste fem måneder.

Det oplyser Amnesty International i en pressemeddelelse.

Det er mere end en fordobling af civile drab fra november til marts.

Ifølge data indsamlet af Amnesty er der særligt sket en kraftig stigning i dødsfald i den nordligste region i Cameroun og de nigerianske delstater Borno og Adamawa.

Stigningen sker ifølge Amnesty, efter at Boko Haram i stigende grad er begyndt at bruge selvmordsbombere.

I flere tilfælde bruger gruppen kvinder og piger til at bære sprængstoffer ind i befolkede områder som for eksempel markedspladser.

- Boko Haram begår igen krigsforbrydelser i stor stil. Perversiteten i at tvinge unge piger til at bære sprængstoffer med det formål at slå uskyldige ihjel er bare et eksempel, siger Alioune Tine, Amnesty Internationals direktør i Vest- og Centralafrika.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Nigerias militær har flere gange erklæret Boko Haram for at være stort set nedkæmpet. Men den påstand er blevet undermineret af de seneste måneders angreb.

Boko Haram har i Nigeria dræbt mindst 223 civile siden april. 81 er døde som følge af selvmordsbomber.

Det værste angreb i Nigeria målt på dødsfald fandt sted 25. juli. Her dræbte gruppen 40 personer og bortførte tre andre i et snigangreb i Borno.

I Cameroun har Boko Haram dræbt mindst 158 civile siden april. Det er fire gange flere end i månederne fra november til marts.

Det er ifølge Amnesty blandt andet forskydningen af Boko Harams tropper fra Sambisa-skoven i Nigeria til Mandara-bjergene i Cameroun, der kan forklare stigningen af angreb i Cameroun.

Forskydningen er sket som følge af angreb fra det nigerianske militær.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.