Bodils ægtemand: Ulykken var IKKE et hændeligt uheld

Bodil Jørgesen kom slemt til skade under en optagelse. (Foto: Linda Johansen (Polfoto))

Bodil Jørgensens ægtemand mener, at skuespillerindens ulykke skete på grund af grov uagtsomhed.

Bodil Jørgensen kom slemt til skade under en optagelse til en 'Far til fire'-film. Det har fået hendes mand, filmfotografen Morten Søborg, på mærkerne, skriver Ekstra Bladet

"I virkeligheden kunne man lige så godt have stået med to døde skuespillere – eller fire døde børn, for der var ikke styr på nogen form for sikkerhed på den produktion. Det kan jeg jo se, for jeg ved alt om at lave film. Det har jeg gjort i 30 år – også ude i verden – både i USA og England," siger Morten Søborg til Ekstra Bladet.

Han kræver derfor, at sikkerheden på de danske produktioner bliver forbedret. Det kunne - ifølge ham - gøres ved, at Skuespillerforbundet sikrer, at der er sikkerhedspræsentanter til stede på arbejdspladserne.

"Når først en produktion har sagt ’undskyld’ og lovet at forsøge at gøre det bedre i fremtiden, kan man intet gøre i Danmark. I udlandet ville det have fået alvorlige konsekvenser for produktionen – om det er et teater eller et filmselskab er ligegyldigt – hvis nogen på grund af sløseri med sikkerheden var kommet så alvorligt til skade som Bodil. Men i Danmark kan man som her ved ’Far til fire’-produktionen to dage efter ulykken køre videre med en ny ’fru Sejersen’ og den samme sikkerhedsgrad eller mangel på samme, siger han.

Filmens producent Henrik Møller-Sørensen har ikke ønsket at komme med en kommentar.

Kilde: Ekstra Bladet