Administration 

Blogger-Johnny: "Vi har brug for næstekærlighed"

Vi har brug for næstekærlighed, omsorg og medmenneskelighed, mener blogger Johnny Larsen.

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

I GÅR stod jeg ved siden af nogle terrorister. Flere gange. For hver gang jeg så dem, skiftede de udseende, men jeg lod mig ikke snyde eller vildlede. Det var tydeligt at se, at de var muslimer, og at de var gået i Tivoli sammen med nogle kidnappede terroristbørn for at udse sig mål og i mellemtiden tage plads i karrusellen, så almindelige danskere ikke kunne komme til.

Nå ja, de der mørksmuskede krakkemutter lader som om, de ikke er muslimer allesammen, men de kan ikke narre mig og Søren Espersen: Kommer man fra et sortsmuskerland, så er man muslim, og er man muslim er man terrorist, og inden man bliver terrorist, er man samfundsnasser ...

Tivoli var som sædvanligt fyldt med mennesker, og ikke engang regnbyger kunne drive folk ud af de lange køer til rutchebaner og karusseller. Vi stod sammen med jyder, “muslimer” og svenskere. Alle var der med deres børn, og alle var glade. 

I en lille kaffestund tjekkede jeg min twitter og en følger spurgte mig, hvad jeg mente om, at TV2 havde lavet “breaking news” om en eksplosion ved et asylcenter i Danmark. Vel at mærke en eksplosion, som kunne være et uheld - ifølge TV2 selv. Altså en nyhed, der langt fra er en nyhed, og den er kun breaking indtil fakta er tjekket, hvorefter det er en fuser … men billedet bliver stående: Eksplosion ved dansk asylcenter!

JEG SVAREDE, at det trods alt lugtede af terror, muslimer og var egnet til at skabe had og frygt. Jeg lagde telefonen væk, og vendte tilbage til kaffe og hygge med familien, men det lille tweet lå lige så stille og lagde beslag på min verdensopfattelse resten af dagen og aftenen.

Vores yngste søn står i kø til nogle hurtigtgående vikingeskibe, som jeg til min store glæde ikke længere behøver køre med i. Jeg står sammen med nådigfruen og venter på, at junior kommer op gennem køen… og så sker det: Lige foran mig står en lille familie - far, mor og to børn. De er klædt som alle andre, og eneste forskel er, at de på en eller anden måde virker isolerede, mens de står der. Pigen er stor og står sammen med sin mor. Drengen, der er yngst, sidder træt på sin fars arm og putter sig ind til ham. De står som enhver anden familie, men de har en eneste fatal fejl: Deres hud er mørkere end min.

Det virker som om, de er lidt betuttede, og far ser ud som om, han er på vagt. På vagt mod angreb, spytklatter, onde øjne og hadefulde bemærkninger. Familien er blot en af mange familier i Tivoli, og alle har noget tilfælles: De morer sig, de har det rart og de er glade … desværre er de også mørklødede og kan med lethed smides i kassen med muslimske terroristsympatisører, der bare lader som om, de holder af deres familie, af Danmark og af Tivoli-ture.

MANGE AF de ansatte i Tivoli har glemt at gøre som politikere og medier forlanger: De sidder ikke hjemme og laver bomber, men er taget på arbejde i Tivoli, hvor de passer både, slikboder og sporvogne. Mine tanker flyver videre til det fåtal af “muslimlignende mennesker”, som har fået plads i medierne og det offentlige rum.

Jeg betragter igen familien i køen. Det slår mig, at de tilhører den store gruppe mennesker, der betragtes om muslimer, krakkemutter, indvandrere, uanset hvad de laver, hvor de kommer fra eller, om de i det hele taget tror på nogen som helst gud.

Midt i tankerækken forsøger jeg at mindes alle de mennesker, jeg kender af mere eller mindre brunlig herkomst. Der er den flittige kantinechef med baggrund i Libanon. Hans mor sendte ham og hans brødre til Danmark, da bomberne regnede ned over Libanon. Hun skulle både frygte at miste sine sønner, men hun skulle også frygte, at de blev åndeligt kapret af våbensvingende idioter med sympati for Allah, Gud eller Assad.

Tankerne røg videre til de mange pizzabagere, til buschauffører, postchauffører, bude på urimelig aflønning og mange andre som mod alle odds fik et job. Jeg tænker på de mange unge i supermarkederne. Ingen af alle disse helt almindelige mennesker får en reel chance for at være andet end mediernes skræmmebillede, hvis eneste formål er at sætte frygten til livets spisebord, hvor den utøjlede får lov at æde vore sjæle op og runde af med et gevaldigt ræb.

TÆNK ENGANG, hvis medierne ikke gav spalteplads og sendetid til åndelige sortkunstnere som Søren Espersen og hele slænget fra Dansk Folkeparti. Tænk, hvis medierne ikke gik ud og spurgte vidner, om de tror, det er en muslim der står bag, eller går videre, og spørger om der er mange muslimer i området. Tænk engang, hvor smukt det ville være, hvis vi i stedet hørte om de mange, som rent faktisk - i ensom kamp - hver eneste dag passer deres arbejde og har samme forhold til deres gud, som 99,9 procent af min omgangskreds har til den “danske gud”: Nemlig et temmelig afslappet forhold.

Forestil jer, hvor mange muligheder “krakkemutter” ville have, hvis vi ikke stablede dem i ghettoer for at forhindre socialdemokratiske boligforeninger i at erkende deres fejlslagne boligpolitik fra 1960’erne og 1970’erne. Forestil jer, at flere af os kunne bo i en landsby, i et parcelhusområde med naboer fra Mellemøsten og Asien.

Jeg forsøger at forestille mig hvor smukt og mangefacetteret et samfund vi kunne have, hvis vi begyndte med lidt næstekærlighed og begyndte med at skabe positive billeder af mennesker, hvis sydlige herkomst ligger lidt tættere på nutiden end vores egen. Min naboer er fra de varme lande, og det der adskiller os mest, er at de er mere flittige end jeg er, og at de passer deres haver med større omhu end jeg nogensinde kommer til… og så er deres mad mere spændende en min.

Med andre ord er det fremmedhad, som især Dansk Folkeparti er eksponent for, og som støttes helhjertet af Venstre og Socialdemokraterne, og som markedsføres af store dele af den danske medieverden en hån mod fred og sameksistens, og den er - trods der endnu ikke er faldet særlig mange domme - stærk ubehageligt på en måde, der ikke lader nazisterne noget efter. Vi kan ikke være det bekendt, og vi skal tage os sammen hver især, så racismen drives ud af landet, så der bliver plads til muslimer og dem der bare behandles som om de er det.

Vi SKAL stoppe racisme, fremmedhad og bålbrænding, og vi SKAL stoppe med at være deltagere i helgenkåringen af terrorister og mordere… for vi har brug for næstekærlighed, omsorg og medmenneskelighed. Det modsatte har været dyrket for længe.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Rengøring af bord
Nyheder

Undgå dyr flytteregning: 

Sådan sikrer du dit depositum

Degn
Kendte

TV2-vært:

Afslører kæresten

Pink
Nyheder

Verdensstjerne:

Blander sig i trusse-gate

Sport

Dansk Svømmeunion:

Løn til atleter på barsel

Casper c
Kendte

Casper Christensen:

Nu er huset solgt

astralis
Sport

Astralis: Køber 18-årigt dansk talent

Gøhler
Kendte

Skøn video:

Mathilde viser babybulen

græs
Nyheder

Sådan får du liv i din gule græsplæne

ol medalje
Sport

Sådan:

Danmarks første OL-medalje i hus

brande
Nyheder

Skovbrande smelter sammen - folk på flugt

uvejr
Nyheder

Trist sommervejr:

Skybrud og store regnskyl truer

OL
Sport

OL-medaljer

til to 13-årige

Vejarbejde på villavej
Nyheder

Kritik fra flere sider:

Danmark er ikke sikret

mod oversvømmelser

Nyheder

Voldsomt uvejr:

Dele af London

oversvømmet

Portræt Jackie Mason
Kendte

Simpsons-stjerne død

Britney Spears vinker til fans.
Kendte

Britney chokerer igen-igen:

Nyt topløst billede

Jeanette Ottesen i bassinet
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL søndag

en kaffebonde filtrerer kaffebønner
Mad og drikke

Prisen på kaffe stiger drastisk 

Rodney Alcala i håndjern og fangedragt
Nyheder

Amerikansk seriemorder dør naturligt - og undgår dødsstraf

Annemiek van Vleuten jubler
Sport

OL-sølvvinder troede,
hun havde vundet:
Jeg følte mig dum

Sport

Drama ved OL:

Dansk rytter på hospitalet efter styrt

en mand i shorts med en motoriseret hækklipper
Sundhed

Typiske ferieskader: Her skal du passe særligt på

To soldater løber med deres håndvåben.
Kongelige

Prins Harrys soldaterkammerater truer:

Ti stille, ellers....

En korpulent mand i jakkesæt
Corona

Tyskland:

Restriktioner for ikkevaccinerede

Folk går i sjoskende regn på et torv
Nyheder

DMI advarer:

Skybrud og farligt vejr

Et par kysser
Kendte

Jennifer og Ben:

Vi er kærester

Kendte

Ottesen i tårer: 

Karrieren forbi

En kniv på en træ-baggrund
Krimi

Ung mand stukket med kniv på Amager

en mørk mand med solbriller
Kendte

R. Kelly:

Nye beskyldninger om sex med teenagedreng

Kronprinsparret i skjorter med store smil
Kongelige

Kronprinsfamilien på ferie

Nyheder

Uroligheder i store franske byer

en bil flyver gennem luften
Helt vildt

Vild video:

Bil flyver gennem luften

en beskærersaks på en træstamme
Livsstil

Beskær dine træer lige nu

En smadret hvid bil
Krimi

Alvorlig ulykke med fastklemte 

Janni og Karsten
Kendte

Janni og Karsten:

Folk tigger om penge

Britney
Kendte

Midt i retssag:

Britney smider toppen

Krimi

Svensk politi:

116 sager om stenkast

Kongeskibet i rum sø
Kongelige

Kongeskibet er igen klar til dronningen

OL
Sport

OL-surfere jubler:

Tyfon nærmer sig Tokyo

vild med dans
Kendte

Afsløring:

Hun skal være med i Vild med dans

test
Nyheder

Professor: Test af skolebørn dyrt og svært

brand
Nyheder

Tørt vejr presser brandmænd 

Miami
Nyheder

Eftersøgning i Miami er officielt afsluttet

Et til salg skilt i et vindue
Livsstil

Forældre er blevet guldrandede på lejlighedskøb

To ældre hvidhårde damer i rødt
Helt vildt

Mød Amsterdams ældste sexarbejdere:

Har haft 335.000 mænd

En mand vinker ved en gade
Sport

Jonas Vingegaard hyldet

En blond storbarmet kvinde med kaninører
Kendte

Dolly Parton tilbage i frækt kanin-kostume

En megayacht og en smilende mand
Kendte

Tom Cruise nyder ferien i sin megayacht

Nyheder

Har du været i Frankrig og Belgien - her er hvad du skal gøre

Ohland
Kendte

Oh Land afslører:

Færdig som X Factor-dommer

uheld
Nyheder

Voldsomme billeder: Bil endte på taget

Helena Christensen
Kendte

Helena Christensen:

Slanger sig på klaveret

regn
Nyheder

Regndans:

Nu skifter vejret

Ghita Nørby
Underholdning

Ghita Nørby:

Jeg bliver ked af det

øl
Nyheder

Vi drikker øl uden procenter

forældre
Kendte

Efter ni års kamp:

Endelig forældre

skolebørn
Nyheder

Skolebørn kan holde smitte kørende

smitte
Nyheder

Midt i smittestigning:

Festival med 40.000 gæster

harald
Nyheder

Kong Harald:

Vi skal lære om Utøya

tun
Nyheder

Danske lystfiskere:

Må fange fem ton tun

portræt Claudia Rex
Film og TV

Comeback i Vild med Dans

Christian Eriksen på banen
Sport

Christian Eriksen færdig i Italien

Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

Sygeplejerske-konflikt:

Vil have regeringen på banen

Retsbygningen i Rønne
Krimi

Satte ild til ekskonens hus

Haakon og Mette-Marit
Kongelige

Ti år efter Utøya: Norsk kongehus i sorg 

Skulder på anonym politimand
Sport

Mand angreb politiet - med bue og pil

Pige viser sit fund frem
Nyheder

11-årig pige finder 2000 år gammel mælketand

Hvid mercedes
Biler

Mænd leasede og videresolgte biler for millioner

hvepse
Sundhed

Hvepsene er på vej:

Sådan undgår du stik

Jesper Groth
Kendte

Grandprix-stjerne: 

Viser kæresten

Nyheder

Flere end fire millioner er stukket

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen: Sorgen forsvinder aldrig

Vejrudsigt
Nyheder

Sommeren fortsætter:

Mere vand og varme

felix
Kongelige

Klar til hverdag i trøjen:

Forelsket prins Felix fylder 19 år 

revolver
Helt vildt

Det Vilde Vesten:

Revolver til vild pris

strejke
Nyheder

Sygeplejerskestrejke:

Udskyder 40.000 behandlinger

Et instrumentbræt i solen
Biler

For varmt i bilen:

Sådan køler du den ned hurtigt

En SUV i regnvejr med palmer i baggrunden
Helt vildt

Video:

Dubai laver sin egen regn

en overdækket gylletank
Krimi

To mænd er i livsfare efter arbejde i gyllekanal

Nyheder

Fanger bevæbnet med barberblade tager gidsler i Sverige