Administration 

Blogger-Johnny raser: Politikere og medier fylder os med løgn

Durkdrevne politikere og tjenstvillige mediehuse fylder os med løgn, lyder det fra blogger Johnny Larsen.

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

MANGE DANSKE politikere lyver af et godt hjerte, og de går hånd i hånd med den presse, der blandt andet spiser frokost med politikerne dag ud og dag ind.

For at retfærdiggøre den påstand vil jeg begynde med en beretning fra det virkelige liv.

En væsentlig grund til at læse nyheder eller lade sig fodre med dem via radio og tv har for mig altid været behovet for at blive fyldt med nogenlunde neutral information om dette og hint.

Jeg har stolet på, at alle fra chefredaktør til trykker delte min opfattelse af den nødvendige grundighed og “objektivitet”. En massiv tillid til at journalister og redaktører ville holde deres egne personlige meninger, fobier og anskuelser i ave, så det der blev skrevet, sagt eller vist fremstod som det nærmeste, man kunne komme en objektiv sandhed.

SÅDAN ER det ikke. Måske har det aldrig rigtig været sådan.

Fra min tid på et (dengang) stort dagblad husker jeg især en enkelt episode: Jeg skulle tage ud med en ejendomsmægler, som skulle vurdere en “strandvejsvilla” på Christiania, så der kunne skrives en harmdirrende artikel om millionærvældet på Christiania, hvor den rige elite fra Strandvejen byggede uden skat og alt det andet. Det sidste jeg hørte, inden jeg forlod redaktionen for at mødes med ejendomsmægleren var: “Husk nu, at vi IKKE kan lide Christiania”. Meddelelsen kom fra det, man roligt kan kalde “højeste sted” på avisen.

Mødet med ejendomsmægleren var spændende. Han havde aldrig været på Christiania, så vi gik en tur gennem hele området frem til byggepladsen, hvor “standvejsvillaen” var ved at blive opført. Han fortalte, at han havde mange fordomme om Christiania, og at han allerede havde mistet de fleste på gåturen. Han ville endda invitere sin far ud at se det, for det var de “godt nok spændende”. Da vi nåede huset, viste det sig at være på meget få kvadratmeter og opført i grundigt rensede genbrugsmaterialer. Det korte af det lange er, at ejendomsmæglerens vurdering var: Det er ikke en strandvejsvilla, men var den fuldt lovlig på alle måde, ville han sagtens kunne sælge den til en pris, der lå tæt på et mindre rækkehus i Rødovre.

ARTIKLEN BLEV lagt i glemmekassen af den, der havde bestilt den. Først senere, da en anden redaktør blev sur på den højtstående, endte artiklen i avisen.

En anden gang skulle jeg for samme avis interviewe Kim Larsen efter tur-start på Madam Blå på Bakken. Efter koncerten henvendte jeg mig som aftalt til manden, der vogtede musikerrummet, og han hentede Larsen ud til mig. Det eneste der kom ud af det var en vred, uligevægtig Larsen, som beskyldte mig for at være årsag til den samlede presse dårligdomme. Altså ikke noget interview. Ved hjemkomsten til redaktionen fortalte jeg, hvorfor jeg ikke havde noget at skrive, og så blev jeg bedt om at “svine ham til”. Det skete ikke.

Jeg blev også bedt om at svine en DR-medarbejder til, fordi DR betalte hans flytteudgifter i forbindelse med udstationering. Var jeg blevet på avisen, kunne jeg sikkert fortælle meget mere i samme skuffe.

DENNE LANGE indledning fører frem til Englands udtræden af EU. Danske medier og danske politikere og danske “meningsdannere” er i flertal, når der skal findes syndebukke - altså syndebukke, som ikke har noget med sagen at gøre. Af gode grunde er der ingen andre end EU, medierne og politikerne at give skylden, så der må opfindes nogle fjender. De kom så hurtigt på banen, at man skulle tro, det hele var skrevet i forvejen.

Første skyldige var naturligvis ultrahøjreorienterede fascister, og det var Putin, Trump, Le Pen og Farage, der var skyld i det hele.

Næste på banen var de gamle, og der blev rundhåndet skrevet om, hvordan de døende, rallende, xenofobiske oldinge smadrede fremtiden for ungdommen ved at stemme nej. Dette endda til trods for, at valgloven helt naturligt giver gamle en ret, de bruger og unge en ret, de lader ligge ubenyttet i mange tilfælde. Således også i “brexit”.

Den første med fascisterne holdt ikke vand ret længe, men påstanden om de gamle holder meget bedre. Den er også nemmere at håndtere. Sandheden er dog - i modsætning til hvad politikerne bræger om, og hvad medierne viderekolportere - at de unge i bedste fald selv er skyld i miseren, alene fordi de ikke gad møde op og stemme. De unge stillede med 30 procent af de stemmeberettigede og de gamle med over 80 procent. Men den sandhed har vanvittigt hårdt ved at komme frem - ikke mindst i de medier, der burde fremvise en næsten hysterisk skepsis over for hvad som helst, der kun præsenteres fra én side.

Både politikere, medier og pro-EU-debattører forsømmer pligten til at finde ud af, hvorfor EU ikke appellerer til vælgerne. Det burde dog være det første at lede efter. Det er her i landet blevet normalt at nedstemme politikernes forførende forslag, når der laves folkeafstemninger. Og det er lige så normalt for politikerne og medier at undlade at grave i årsagerne. Der skal bare findes syndebukke og laves en ny afstemning, så går det nok det hele.

Durkdrevne politikere og tjenstvillige mediehuse fylder os med løgn, og det ser ud til, at de gør det i et tæt samarbejde.

Spørgsmålet er så: Hvad skal vi gribe og gøre i for at få den nogenlunde neutrale information, der gør os i stand til at vælge på et nogenlunde sagligt grundlag? Svaret er desværre, at vi må læse alle de lovtekster igennem, der findes. Når vi har gjort det, har vi gjort os mere umage end samtlige politikere og journalister, men som dem kan vi heller ikke nå det, før afstemningen er overstået.

DET VIL sige, at vi er overladt til at stole på de medier, der ikke er til at stole på og til at have tillid til politikere, hvis fremmeste mission er at gøre en god figur, når de besøger Clement Kjærsgaard, hvad enten det er hans “sjove” eller “seriøse” program.

EU, fremtiden, din hverdag, al lovgivning … alt … fortjener at blive taget alvorligt ikke mindst af medierne, der skal vise os godt og skidt, og ikke mindst hjælpe med at vurdere den politiske indsats. I stedet kommer medierne beredvilligt med røgmaskinerne, når nye vanvittige poplove skal gennemføres og i stedet for at afsløre politikere, hædres de som dansende fjolser i fjernsynet fredag aften.

Dækningen af resultatet af afstemningen i England er et skræmmende godt eksempel på, hvor langt ude pressen og politikerne er. Det er synd for fremtiden, for nutiden, for freden, for troværdigheden og for os alle.

Desværre truer det mest farlige lige om hjørnet: At den folkelige antipati og desperation bliver så voldsom, at det hele eksploderer. Derfor - ikke mindst derfor - har vi brug for sandhedssøgende, grundige medier og politikere, der ikke møder modstand, når de hiver løgn, fordrejelser og bedrag op af værktøjskassen, hver gang noget går dem imod.

Brexit har vist os, at det ikke bliver i år, at medier og politikere holder op med at lyve.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Personer ved bil
Krimi

Efter gaderæs:

Muskelbil beslaglagt

Ghita Nørby portræt
Kendte

Ghita Nørby efter shitstorm:

Det har været grusomt

betjent undersøger kørestol
Nyheder

Mand i kørestol kørt ned

Aarhus Universitet set udefra
Nyheder

Optagelsestal: Langt de fleste får deres førsteprioritet

Ny besked på iPhone
Nyheder

Advarer mod svindel-SMS’er

Det tyske flag udenfor Rigsdagen
Corona

Frygt for fjerde smittebølge breder sig i Tykland

Hest og rytter på banen ved OL
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL tirsdag

Mand suger på e-cigaret
Nyheder

Opfordrer til skrap regulering af e-cigaretter

En ung fyr i køredragt
Kendte

Kevin Magnussen sælger luksuslejligheden

Nyheder

Fem er savnet efter kæmpe eksplosion i Tyskland

Dressurrytter på hest
Sport

Dansk dressurhold misser lige akkurat OL-medaljerne

En ældre mand med skæg og pibe
Film og TV

Her er Søren Ryges arvtager 

En kæmpe komet i rummet
Helt vildt

Gigantisk komet på vej

Et Nybolig-skilt bliver plantet i en have foran et hus
Livsstil

Danske boligpriser amok

En tøjbutik med jakker etc. hængende udenfor
Livsstil

Salg af tøj og sko giver rekordstigning i detailsalget

et lyn flænger himmelen
Nyheder

SKYBRUD:

Skynd dig op af vandet 

En blond kvinde
Kendte

Britney vil erstatte sin far som værge med revisor

En blå Tesla og en mørk himmel
Biler

Tesla tidobler overskuddet 

Nyheder

Hedebølger bliver hyppigere og mere ekstreme de næste årtier

soldater ved tank
Helt vildt

Gemte tank fra 2. Verdenskrig i kælderen

Tre ketchupflasker
Mad og drikke

Lad være med at spise den:

Ketchup kaldes tilbage

jesper Hansen med sølvmedalje
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL mandag

Retten i Aalborg
Krimi

Par fængsles for trusler og vold mod tre betjente

Portræt Joan Ørting
Kendte

Joan Ørting:

Min seksualitet

har ændret sig

Mads Langer til premiere
Kendte

Langer langer 26 mio. over disken for nyt hus

collage med Seren Williams, Usai Bolt, Lionel Messi og Michael Phelps
Sport

Top 10: Her er de rigeste

OL-atleter gennem tiderne

Rengøring af bord
Nyheder

Undgå dyr flytteregning: 

Sådan sikrer du dit depositum

Degn
Kendte

TV2-vært:

Afslører kæresten

Pink
Nyheder

Verdensstjerne:

Blander sig i trusse-gate

Sport

Dansk Svømmeunion:

Løn til atleter på barsel

Casper c
Kendte

Casper Christensen:

Nu er huset solgt

astralis
Sport

Astralis: Køber 18-årigt dansk talent

Gøhler
Kendte

Skøn video:

Mathilde viser babybulen

græs
Nyheder

Sådan får du liv i din gule græsplæne

ol medalje
Sport

Sådan:

Danmarks første OL-medalje i hus

brande
Nyheder

Skovbrande smelter sammen - folk på flugt

uvejr
Nyheder

Trist sommervejr:

Skybrud og store regnskyl truer

OL
Sport

OL-medaljer

til to 13-årige

Vejarbejde på villavej
Nyheder

Kritik fra flere sider:

Danmark er ikke sikret

mod oversvømmelser

Nyheder

Voldsomt uvejr:

Dele af London

oversvømmet

Portræt Jackie Mason
Kendte

Simpsons-stjerne død

Britney Spears vinker til fans.
Kendte

Britney chokerer igen-igen:

Nyt topløst billede

Jeanette Ottesen i bassinet
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL søndag

en kaffebonde filtrerer kaffebønner
Mad og drikke

Prisen på kaffe stiger drastisk 

Rodney Alcala i håndjern og fangedragt
Nyheder

Amerikansk seriemorder dør naturligt - og undgår dødsstraf

Annemiek van Vleuten jubler
Sport

OL-sølvvinder troede,
hun havde vundet:
Jeg følte mig dum

Sport

Drama ved OL:

Dansk rytter på hospitalet efter styrt

en mand i shorts med en motoriseret hækklipper
Sundhed

Typiske ferieskader: Her skal du passe særligt på

To soldater løber med deres håndvåben.
Kongelige

Prins Harrys soldaterkammerater truer:

Ti stille, ellers....

En korpulent mand i jakkesæt
Corona

Tyskland:

Restriktioner for ikkevaccinerede

Folk går i sjoskende regn på et torv
Nyheder

DMI advarer:

Skybrud og farligt vejr

Et par kysser
Kendte

Jennifer og Ben:

Vi er kærester

Kendte

Ottesen i tårer: 

Karrieren forbi

En kniv på en træ-baggrund
Krimi

Ung mand stukket med kniv på Amager

en mørk mand med solbriller
Kendte

R. Kelly:

Nye beskyldninger om sex med teenagedreng

Kronprinsparret i skjorter med store smil
Kongelige

Kronprinsfamilien på ferie

Nyheder

Uroligheder i store franske byer

en bil flyver gennem luften
Helt vildt

Vild video:

Bil flyver gennem luften

en beskærersaks på en træstamme
Livsstil

Beskær dine træer lige nu

En smadret hvid bil
Krimi

Alvorlig ulykke med fastklemte 

Janni og Karsten
Kendte

Janni og Karsten:

Folk tigger om penge

Britney
Kendte

Midt i retssag:

Britney smider toppen

Krimi

Svensk politi:

116 sager om stenkast

Kongeskibet i rum sø
Kongelige

Kongeskibet er igen klar til dronningen

OL
Sport

OL-surfere jubler:

Tyfon nærmer sig Tokyo

vild med dans
Kendte

Afsløring:

Hun skal være med i Vild med dans

test
Nyheder

Professor: Test af skolebørn dyrt og svært

brand
Nyheder

Tørt vejr presser brandmænd 

Miami
Nyheder

Eftersøgning i Miami er officielt afsluttet

Et til salg skilt i et vindue
Livsstil

Forældre er blevet guldrandede på lejlighedskøb

To ældre hvidhårde damer i rødt
Helt vildt

Mød Amsterdams ældste sexarbejdere:

Har haft 335.000 mænd

En mand vinker ved en gade
Sport

Jonas Vingegaard hyldet

En blond storbarmet kvinde med kaninører
Kendte

Dolly Parton tilbage i frækt kanin-kostume

En megayacht og en smilende mand
Kendte

Tom Cruise nyder ferien i sin megayacht

Nyheder

Har du været i Frankrig og Belgien - her er hvad du skal gøre

Ohland
Kendte

Oh Land afslører:

Færdig som X Factor-dommer

uheld
Nyheder

Voldsomme billeder: Bil endte på taget

Helena Christensen
Kendte

Helena Christensen:

Slanger sig på klaveret

regn
Nyheder

Regndans:

Nu skifter vejret

Ghita Nørby
Underholdning

Ghita Nørby:

Jeg bliver ked af det