Bisidder hængte jobcenter-ansatte ud: Nu vil politiker måle borgernes tilfredshed

Benny Dall (EL) vil give borgerne en mulighed for at udtrykke sig om den sagsbehandling, de får. (Foto: Foto: Benny-Dall.dk)

I kølvandet på Ole Olsens udstilling af de ansatte i Kolding Kommunes jobcenter, stiller Enhedslisten Benny Dall nu forslag om at høre borgerne om deres oplevelser.

"Sagsbehandling bliver selvfølgelig også til hverdag for de ansatte, som derfor kan have svært ved at opretholde empati".

Sådan siger Benny Dall, Enhedslisten, til blandt andet JydskeVestkysten.

Han vil efter sommerferien stille forslag om, at der bliver lavet tilfredshedsundersøgelser i jobcenter og sygedagpengeafdeling i Kolding Kommune.

Forslaget kommer, efter bisidder Ole Olsen hængte ansatte på Jobcenter Kolding ud på nettet.

Benny Dall har selv været bisidder og siger til avisen, at han har oplevet ting, som ikke bliver hørt:

- Jeg har oplevet folk forlade lokalet, fordi de ikke kan holde ud at være der længere. Folk, som ikke kan huske, hvad der er blevet sagt, fordi de var så nervøse. Folk græde i hele og halve timer, fordi de 100 procent er i systemets vold, og folk, der har knast tænder højt, uden at nogen tog notits af det ud over mig.

Han tilføjer, at politikerne arbejder ud fra strategien "borgeren i centrum", men ingen ved, om det er sådan i virkeligheden:

- Så nu må vi give borgerne en mulighed for at udtrykke sig om den sagsbehandling, de får, og vi kan passende starte på de her områder, hvor det er borgernes liv og levned, der står på spil, mener Benny Dall. 

"Åndsboller" og "plattenslagere"

Da bisidder Ole Olsen hængte de ansatte ud kaldte han dem blandt andet for "en stribe skvatmåse hele lortet" og brugte ord som "tåber", "åndsboller" og "plattenslagere", og forklarede det med, at jobcentret efterlader mennesker i et morads:

- Jeg har som bisidder brugt fem måneder på at hjælpe en kvinde, og vi bliver mødt med den ene løgn efter den anden. Det gider jeg ikke. Medarbejderne læser ikke journalen, de udtaler sig bare på skrømt, sagde han til JydskeVestkysten.

Kolding Kommune har efterfølgende meldt Ole Olsen til politiet. Det fik ikke Ole Olsen til at fortryde sit angreb på jobcentrets personale:

- Det bekræfter mig kun i, at de godt er klar over, at den er rasende gal på jobcentret. Men det vil de ikke indrømme, og så er de jo nødt til at politianmelde mig, sagde Ole Olsen til JydskeVestkysten.