Birthe Kjær afslører: Derfor fik jeg aldrig børn

Kendte
- Var det sket, ville det have været dejligt, men det er ikke noget stort traume for mig, siger Birthe Kjær om aldrig at have fået børn. (Foto: Ritzau Scanpix)

I et stort interview med Billed-Bladet fortæller den 71-årige dansktop-sangerinde, hvorfor hun aldrig fik børn. 

Birthe Kjær er efterhånden blevet 71 år. Den folkekære sangerinde har været en del af danskernes lydbillede, siden hun i 1960 kom med i den aarhusianske gruppe “Sunshine Trioen”.  

I 1968 blev hun opdaget på en danserestaurant af Johnny Reimar, der tilbød den unge sangerinde en pladekontrakt. Siden har Birthe Kjær lavet masser af hits, og der findes næppe mange danskere, som ikke kender "Pas på den knaldrøde gummibåd" eller "Sommer og Sol".

Men børn er det aldrig blevet til, og det fortæller hun nu om i et stort interview med Billed-Bladet

- Jeg regnede med, at det ville ske på et tidspunkt. Også at jeg ville få børn. Jeg var stadig ung, så jeg tænkte: Når jeg bliver 30, skal jeg nok begynde at tænke på det. Da jeg så blev 30, tænkte jeg: Man kan jo også få børn som 35-årig. Eller 38 …. Jeg skubbede det hele tiden foran mig, for så vigtigt var det åbenbart ikke for mig, siger Birthe Kjær.

Den populære sangerinde fortæller til Billed-Bladet, at hun allerede som ung kunne se forskellen på sig selv og de jævnaldrende veninder, som tidligt vidste, at de skulle stifte familie. Birthe Kjær valgte - mere eller mindre ubevidst - karrieren.  

- Der skete alt for meget spændende, og jeg havde ikke det store børnebehov. Og så skete det jo bare ikke. Der var ikke nogen af de forhold, jeg havde, der førte til ægteskab, hvor børnene nok var kommet af sig selv. Var det sket, ville det være dejligt, men det er ikke noget stort traume for mig, fortæller Birthe Kjær i den nyeste udgave af Billed-Bladet.