Det hjælper ikke miljøet, når der hældes biobrændstof i bilernes benzin eller diesel - tværtimod.
Det viser en ny rapport fra en række miljø- og ulandsorganisationer - blandt andet Mellemfolkeligt Samvirke, Greenpeace og NOAH.
Faktisk så gør man miljøet en bjørnetjeneste, fastslår rapporten.
Biobrændstoffet er nemlig lavet af afgrøder - typisk sukkerrør - og fordi der ofte ryddes skov for at dyrke afgrøderne, så får de en meget negativ miljøprofil.
Det betyder, at der udledes dobbelt så megen CO2 fra biobrændstof som fra fossilt brændstof, hvis man regner alle aspekter af produktionen med.
Og det er meget overraskende, at det er sådan. Det siger Trine Pertou Mach, der er formand for Mellemfolkeligt Samvirke
"Det her viser, at der ikke er nogle hurtige løsninger ud af klimakrisen. Vi var ellers mange, der havde troet, at det her var god vej til at løse problemet," siger hun.
Ifølge rapporten vil øget brug af klimabrændstof i EU betyde, at skovområder på størrelse med Danmark skal ryddes, for at skaffe brændstof til bilerne.
"Vi er nødt til at forske noget mere i at skaffe bedre alternativer som brændstof. Med de nuværende løsninger, så bruger bilerne jo også de afgrøder som benzin, som de fattige i verden skulle spise," siger hun.
Også Greenpeace er rystede over opdagelsen.
"Biobrændstoffer blev introduceret i Danmark og i EU under dække af at skulle reducere drivhusgasudslippet. Virkeligheden er den modsatte. Derfor er det topmålet af vanvid, at staten tvinger borgerne til at hælde fødevarebaserede biobrændstoffer i tanken på deres biler," siger Dan Belusa, der er biobrændstof-ekspert hos Greenpeace.