Berømt forfatter anklages for stofmisbrug

En sydafrikansk antropolog vil grave William Shakespheares knogler op. Han skal undersøges for narko-misbrug.
Forskere mistænker William Shakespeare for at have nydt lidt ekstra krydret tobak i piben.
Forskere mistænker William Shakespeare for at have nydt lidt ekstra krydret tobak i piben. Foto: Wikimedia Commons

At være eller ikke være skæv. Det er spørgsmålet.

Den tænksomme, indledende monolog fra Hamlet "At være eller ikke være..." er muligvis udtænkt i en ordentlig koger, hvis den sydafrikansk forsker Francis Thackeray har ret i sin påstand om den berømte engelske forfatter William Shakespeare.

Ifølge forskeren er der fundet spor af kokablade, marijuana og andre euforiserende planter i piber, som stammer fra området, hvor Shakespeare boede. Det skriver Slate.com.

"Resultaterne viser, at mindst ét hallucinerende stof var tilgængeligt for Shakespeare og hans samtidige på et tidspunkt, hvor rygning var noget nyt i England," sagde Francis Thackeray i forbindelse med en undersøgelse af nogle gamle lerpiber for to år siden.

Derfor mener Francis Thackeray, at Shakespeare, der levede fra 1564-1616, har røget sig til lidt inspiration i ny og næ.

Nu har han så ansøgt den engelske kirke om at få lov at grave den berømte forfatter op og undersøge hans negle og tænder med specielt laserlys.

Ud over andre interessante informationer kan det nemlig ifølge forskerne give et praj om, hvorvidt der var trylletobak i piben, mens Shakespeare skrev sine berømte værker.

Kilde: Slate.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.