Bendtner-scoringer afværger overraskende Rosenborg-exit

Sport
Nicklas Bendtner og Rosenborg spillede sig et skridt nærmere Champions League med sejr over islandske Valur. (Foto: Foto: Ognen Teofilovski/arkiv/Reuters)

Rosenborg var tæt på at blive sendt ud af Champions League-kvalifikationen, men det ændrede Bendtner på.

Rosenborg havde kniven for struben før onsdagens returopgør mod islandske Valur i Champions League-kvalifikationen.

Men med hjælp fra to scoringer af Nicklas Bendtner vandt Rosenborg på dramatisk vis 3-1 og gik samlet videre til anden kvalifikationsrunde med 3-2 efter de to kampe.

Bendtner scorede to mål på straffespark. Det sidste få minutter før tid.

Rosenborg havde også anfører Mike Jensen med i opgøret, mens Valur gav spilletid til de to danskere Tobias Thomsen og Patrick Pedersen. Sidstnævnte fik rødt kort i slutminutterne.

Bendtner åbnede scoringen for Rosenborg efter en målløs første halvleg. I det 55. minut satte han et straffespark i nettet til 1-0.

Det var en stor lettelse for det norske mesterhold, der for en uge siden tabte 0-1 i det omvendte opgør.

Lidt senere i anden halvleg sørgede Anders Trondsen så for 2-0, da han pandede bolden i mål.

Valurs Kristinn Freyr Sigurdsson fik reduceret på straffespark fem minutter før tid, og islændingene lå pludselig til at gå videre på reglen om udebanemål. Men til allersidst fik Rosenborg sit andet straffespark, og igen kvitterede Bendtner med en kasse.

I anden kvalifikationsrunde venter en på papiret hårdere modstander i skotske Celtic, som onsdag slog Alashkert FC fra Armenien ud.

Celtic vandt første kamp 3-0 på udebane i sidste uge og gentog onsdag bedriften på eget græs trods en tidlig udvisning til Jozo Simunovic. Samlet blev det derfor 6-0 til Celtic.

Det danske mesterhold, FC Midtjylland, indtræder i anden kvalifikationsrunde, som spilles 24./25. juli og 31. juli/1. august.

/ritzau/