Bendtner og Mike Jensen vinder norsk guld med Rosenborg

Sport
Nicklas Bendtner og Rosenborg vandt lørdag det norske mesterskab, efter at Molde tabte til Kristiansund. (Foto: Foto: Ntb Scanpix / arkiv/Reuters)

Nicklas Bendtner kan efter mindre end et år i Rosenborg kalde sig norsk mester.

Lørdag sikrede Bendtner, Mike Jensen og Jacob Rasmussen samt resten af Rosenborg-holdet sig mesterskabstitlen uden at spille.

Guldet blev en realitet i tredjesidste spillerunde, da den eneste tilbageværende rival, Molde, på hjemmebane tabte 0-1 til Kristiansund fra bunden af Eliteserien.

Med et hul til Rosenborg på otte point kan Molde ikke længere true Trondheim-klubben i toppen.

Selv om Molde mod Kristiansund kæmpede for at bevare den spinkle chance for at fravriste Rosenborg førstepladsen, så kom gæsterne til de største chancer.

Selv uafgjort ville sende mesterskabet til Rosenborg, og derfor begyndte det for alvor at dufte af guld til Bendtner og co., da Kristiansund 20 minutter før slutfløjt bragte sig i front.

Kristiansunds Daouda Bamba snittede et hjørnespark ind i Molde-målet til 1-0, da ivorianeren kom foran sin oppasser - danske Christoffer Remmer.

Mens Mike Jensen før sæsonen var en etableret profil og anfører for Rosenborg, så har midtbanespilleren i denne sæson fået god hjælp fra Nicklas Bendtner oppe i front.

Bendtner kom i vinter til Trondheim efter et mindre godt ophold i den næstbedste engelske række hos Nottingham Forest.

Planen for angriberen var at rette op på en karriere, der var begyndt at forfalde. Med foreløbig 17 scoringer har Bendtner vist sin målnæse frem og er delt topscorer i Elitserien.

Med mesterskabet i hus kan Rosenborg uanset udfaldet se frem til en mesterskabsfejring i søndagens udekamp mod Aalesund.

Rosenborg har nu vundet mesterskabet i Norge 25 gange.

/ritzau/