Bayern München banker HSV tættere på nedrykning

Sport
Bayern München skulle kun bruge otte minutter på at bringe sig foran mod Hamburger SV i lørdagens opgør. (Foto: Foto: Michaela Rehle/Reuters)

Med en sejr på 6-0 over Hamburger SV fortsatte Bayern München kursen mod det tyske mesterskab.

Det ser mildest talt godt ud for Bayern München i toppen af Bundesligaen, mens udsigten for Hamburger SV i bunden er dyster.

Og det ændrede lørdagens møde mellem de to traditionsklubber på ingen måde på. Tværtimod leverede Bayern en fodboldmassakre.

Bayern München vandt stensikkert 6-0 over HSV, der lige nu har kurs mod klubbens første nedrykning fra Bundesligaen.

HSV har 18 point på næstsidstepladsen. Der er syv point op til Mainz, der ligger på den 16.-plads, som giver playoffkampe om overlevelse.

Syv point har HSV også op til Wolfsburg, der fortsat ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen på trods af et nederlag lørdag på 0-3 til Hoffenheim.

Bayern München kom allerede foran i det ottende minut, da veteranen Franck Ribery rundede den fremstormende HSV-keeper og scorede til 1-0.

Robert Lewandowski viste igen sit målinstinkt ved at pande Bayern på 2-0 fire minutter senere, og i det 19. minut brugte den store polak sin inderside til at sikre en tidlig afgørelse på kampen.

Rutinerede Arjen Robben viste i anden halvleg, at fodboldpensionen ikke nødvendigvis venter lige om hjørnet. Hollænderen sparkede bolden i nettet til 4-0 ti minutter inde i halvlegen med et velplaceret venstrehug.

Bayern hamrede yderligere to søm i HSV-kisten og holder dermed afstanden til Schalke 04 på andenpladsen.

Schalke vandt fredag aften over Mainz. Der er 20 point mellem de to tophold.

Senere lørdag spillede Bayer Leverkusen sig på tredjepladsen med en 2-0-sejr hjemme over Borussia Mönchengladbach.

Her spillede Jannik Vestergaard hele opgøret for gæsterne, og danskeren fik en advarsel ud af anstrengelserne.

Leverkusen nåede op på 44 point, men kan miste tredjepladsen søndag, når Borussia Dortmund tager imod Eintracht Frankfurt.

/ritzau/