Bayern fyrer Carlo Ancelotti efter CL-fiasko

Sport
Carlo Ancelotti fik blot lidt over et år i rollen som træner i Bayern München, som torsdag fyrede italieneren. (Foto: Foto: John Macdougall/arkiv./AFP)

Den italienske fodboldtræner Carlo Ancelotti er færdig som træner i Bayern München. Det bekræfter den tyske klub via Twitter og sin hjemmeside.

Bayern München meddeler, at klubben har fritstillet den 58-årige italienske toptræner, som dermed må betragte sig selv som fyret.

- Holdets præstationer i sæsonstarten har ikke levet op til de forventninger, som vi har. Kampen i Paris viste tydeligt, at vi måtte drage konsekvenser, siger klubpræsident Karl-Heinz Rummenigge til klubbens hjemmeside.

Paris Saint-Germain bankede onsdag den tyske storklub med 3-0 i Champions League i en forestilling, der på det nærmeste ydmygede de tyske rekordmestre.

Bayern-præsidenten lægger ikke skjul på, at det gør ondt at sige farvel til italieneren.

- Carlo er blevet min ven, men vi må her træffe professionelle beslutninger, der er bedst for Bayern.

- Jeg forventer en positiv udvikling hos mandskabet og en absolut motivation til at ville præstere, så vi kan nå sæsonens mål, siger Rummenigge.

Til opgøret mod verdensstjernerne fra Paris valgte Carlo Ancelotti at stille op med stjernenavne som Arjen Robben, Franck Ribery og Mats Hummels på bænken.

Denne strategi gav ikke resultat, men efter kampen forsvarede italieneren sin disposition, som gav spilletid fra start til navne som Corentin Tolisso og Niklas Süle.

- Jeg mener ikke, det var risikabelt med mine valg af spillere. Jeg havde tænkt meget over, hvad der ville være det bedste hold at stille op med.

- Jeg ved, at jeg vil få kritik. Det er fint. Jeg mener, at det var en god startopstilling til denne kamp, sagde Ancelotti til uefa.com efter nederlaget.

Hele staben omkring Ancelotti fratræder med øjeblikkelig virkning, meddeler Bayern München, som har opgraderet assistenttræner Willy Sagnol til at tage midlertidigt over i jobbet.

Carlo Ancelotti overtog trænerjobbet i Bayern München efter Josep Guardiola i 2016, og i sin debutsæson vandt italieneren det tyske mesterskab.

Bayern München har fået en haltende indledning på sæsonen, hvor det i de første seks runder er blevet til fire sejre, en uafgjort og et nederlag.

Bayern München ligger aktuelt på tredjepladsen i Bundesligaen med 13 point.

I Champions League har Bayern München besejret Anderlecht 3-0 og tabt med samme cifre til PSG.

Næste opgave for de tyske rekordmestre er søndag, når klubben besøger Hertha Berlin i ligaen.

/ritzau/