I dag mødes verdens otte vigtigste præsidenter og statsministre til G8-topmødet i Toronto
Over de næste tre dage skal blandt andre USA, Tyskland, Frankrig og Kina - sammen med G20-landene, der blandt andet omfatter udviklingslande - forsøge at finde svar på, hvordan verden rejser sig efter den værste økonomiske krise siden den store depression i 1930'erne.
Og menuen ser ud til at stå på tre dages tungt politisk tovtrækkeri, skriver CNN.
G20-landene mødtes sidste gang for et lille år siden i september 2009. Siden da har den voksende gæld kastet mørke skygger over den globale økonomi. Særligt den græske gældskrise, der bredte sig som ringe i vandet til andre sydeuropæiske lande henover foråret, har skabt frygt blandt verdens ledere.
Derfor har mange europæiske regeringer i løbet af de seneste uger taget drastiske skridt for at barbere lidt af deres voksende gæld.
Men den amerikanske præsident Barack Obama frygter, at de skrappe planer vil skade økonomien og gå ud over den økonomiske genopretning. Derfor advarer han i et brev til alle G20-lederne mod netop at reducere den nationale gæld for hurtigt. I stedet skal landene holde fast i deres stimuluspakker, mener man i USA.
For mens de europæiske lande er i panik over gæld og den faldende eurokurs, kæmper Barack Obama med en arbejdsløshed på 10 procent, som han har svært ved at knække kurven på.
Samtidig kræver USA, at Kina justerer sin valuta, så vestlige varer igen kan få adgang til det kinesiske marked.
Uenighederne er med andre ord langt større end den gensidige forståelse. Derfor opfordrer Storbritanniens premierminister, David Cameron, til handlekraft forud for weekendens G8 og G20-møder.
"Vi er alle enige om behovet for budgetmæssig konsolidering. For mig handler dette G20-møde møde om at få verdensøkonomien tilbage på en uomstødelig vej mod genopretning," siger Cameron til AFP.
Men han erkender også, at weekendens succes hænger i en tynd tråd.